کلمه جو
صفحه اصلی

لنده

فارسی به انگلیسی

grumbling, murmuring, muttering


فرهنگ فارسی

قصبه مرکز دهستان طیبی گرمسیری بخش کهگیلویه شهرستان بهبهان در ۷۲ کیلومتری شمال جاده بهبهان به آغاجاری کوهستانی و گرمسیر ۱۲٠٠ تن سکنه . محصول : غله انار انگور لبنیات . صنعت : قالی و قالیچه و گلیم بافی .
( اسم ) لندش غرغر .
قصبه مرکز دهستان طیبی گرمسیری بخش کهگیلویه شهرستان بهبهان .

لغت نامه دهخدا

لنده . [ ل َ دِ ] (اِخ ) رُبِر. عضو مجلس کنوانسیون ، مولد بزنی و وزیر دارائی فرانسه هنگام دیرکتوار (قبل از استقرار ناپلئون ) بود (1746-1825 م .).


لنده .[ ل ُ دَ / دِ ] (اِمص ) اسم مصدر از لندیدن . لندش .
- لُنده دادن (در تداول مردم شیراز) ؛ غرغر زدن . غرغر کردن . لندیدن .
|| (اِ) سنده (در تداول مردم گناباد).


لنده.[ ل ُ دَ / دِ ] ( اِمص ) اسم مصدر از لندیدن. لندش.
- لُنده دادن ( در تداول مردم شیراز ) ؛ غرغر زدن. غرغر کردن. لندیدن.
|| ( اِ ) سنده ( در تداول مردم گناباد ).

لنده. [ ل َ دِ ] ( اِخ ) رُبِر. عضو مجلس کنوانسیون ، مولد بزنی و وزیر دارائی فرانسه هنگام دیرکتوار ( قبل از استقرار ناپلئون ) بود ( 1746-1825 م. ).

لنده. [ ل َ دِ ] ( اِخ ) ده کوچکی از بخش دهدز شهرستان اهواز، واقع در 12000گزی باختری دهدز، کنار راه مالرو درشوره یه به نی باک. دارای 25 تن سکنه است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 6 ).

لنده. [ ل َ دِ ] ( اِخ ) قصبه مرکز دهستان طیبی گرمسیری بخش کهگیلویه شهرستان بهبهان ، واقع در 72000 گزی شمال شوسه بهبهان به آغاجاری. کوهستانی ، گرمسیر مالاریائی و دارای 1200 تن سکنه. آب آن از چشمه و چاه. محصول آنجا غلات ، انگور، انار و لبنیات. شغل اهالی زراعت و حشم داری و صنایع دستی قالی و قالیچه و گلیم بافی و راه آن مالرو است و ساکنین از طایفه طیبی هستند. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 6 ).

لنده . [ ل َ دِ ] (اِخ ) ده کوچکی از بخش دهدز شهرستان اهواز، واقع در 12000گزی باختری دهدز، کنار راه مالرو درشوره یه به نی باک . دارای 25 تن سکنه است . (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 6).


لنده . [ ل َ دِ ] (اِخ ) قصبه ٔ مرکز دهستان طیبی گرمسیری بخش کهگیلویه ٔ شهرستان بهبهان ، واقع در 72000 گزی شمال شوسه ٔ بهبهان به آغاجاری . کوهستانی ، گرمسیر مالاریائی و دارای 1200 تن سکنه . آب آن از چشمه و چاه . محصول آنجا غلات ، انگور، انار و لبنیات . شغل اهالی زراعت و حشم داری و صنایع دستی قالی و قالیچه و گلیم بافی و راه آن مالرو است و ساکنین از طایفه ٔ طیبی هستند. (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 6).


دانشنامه عمومی

لنده شهری است در استان کهگیلویه و بویراحمد. این شهر مرکز شهرستان لنده است.
موگرمون «منطقه موگرمون» در فاصله ۵ کیلومتری ضلع شرقی شهرستان لنده قرار دارد. طبیعت زیبا و بکر منطقه گردشگری «موگرمون» گوشه ای از لطف خداوند است که چشم هر بیننده ای را مجذوب خود می کند. موگرمون که به بهشت گمشده شهرت دارد همچون نگینی در شهرستان لنده می درخشدو دارای جاذبه گردشگری و تفریحی مثل رودخانه جن می باشد، در کنار این رودخانه شالیزارهای برنج، درخت های طبیعی «مورد» که به شکل منظمی اطراف رودخانه را فرا گرفته، باغات و درختان طبیعی و بکر اطراف رودخانه جلوه خاصی به این منطقه داده است و سرازیر شدن چشمه های زلال در این منطقه به زیبایی و طراوت آن افزوده و چشمه سارهای زیبایی را خلق کرده است؛ و همچنین وجود چندین طرح ماهی که به دلیل کیفیت و مرغوبیت ماهی(قزل آلا) از صادرکنندگان مهم ماهی به دیگر شهرهای استان و استان های همجوار می باشد.
کوه سیاه کوه سیاه که به عنوان ییلاق مردم این منطقه می باشددارای تنوع زیست محیطی فراوانی است؛ و درختان ثمری زیادی از جمله تندروک، محلو، موسیر، بلوط، بنه، انجیر، کاسنی، کارده، کرفس، دودوبره، گیاه معطر چویل، جاشیر و… در آنجا می رویند؛ و زیستگاه جانورانی چون خرس، پلنگ، گراز، خرگوش، سنجاب ایرانی، جوجه تیغی و تعداد اندکی بز کوهی و انواع پرندگان نغمه سرا چون کبک و تیهو و انواع دارکوب و بلبل می باشد؛ که داشتن این ویژگی ها این منطقه را منحصر بفرد کرده است. از دیگر پتانسیل های این کوه که ارتفاع آن را ۲۹۰۰ متر تخمین زده اند وجود جاده مناسب و چاه های نفتی بسیاری است که سالهای زیادی مد نظر وزارت نفت جمهوری اسلامی ایران قرار دارد.
کوه سفید
صحرای آبلش
رودخانه مارون
نقش برجسته شتر بر کوه مشرف به شهر
در فرهنگ عمومی از معنای لنده به عنوان مکان گود و عمیق نام برده می شود که این به دلیل پایین بودن ارتفاع این شهر نسبت به مناطق پیرامونش می باشد. در تصاویر این واقعیت به وضوح قابل مشاهده است.
مرکز شهرستان لنده در استان کهگیلویه و بویراحمد است. این شهر از قدیمی ترین شهرهای استان کهگیلویه و بویراحمداست، مردم این منطقه طیبی گرمسیر هستند و به زبان لری لری تکلم می کنند. این شهر در سال ۱۳۰۵ با نام بخش ثلاث و زیر نظر فرمانداری کل بهبهان اداره می شد. تا قبل از پیروزی انقلاب ۱۳۵۷ ایران، لنده توسط خوانین اداره می شد.بقایای قلعه حکومت خوانین در بخش ثلاث (نام قبلی بخش لنده) همچنان وجود دارد. لنده قصبهٔ مرکز دهستان طیبی گرمسیری بخش کهگیلویه ٔ شهرستان بهبهان، واقع در ۷۲۰۰۰ گزی شمال شوسهٔ بهبهان به آغاجاری. کوهستانی، گرمسیر مالاریائی و دارای ۱۱۶۷۰تن سکنه. آب آن از چشمه و چاه. محصول آنجا غلات، انگور، انار و لبنیات. شغل اهالی زراعت و حشم داری و صنایع دستی قالی و قالیچه و گلیم بافی و ساکنین از طایفهٔ طیبی هستند،
لنده در ۳۰ کیلومتری شمال باختری دهدشت قرار دارد و رودخانهٔ مارون از جنوب و رودخانه جن از شرق آن می گذرند. کوه سیاه (۳۰۸۰ متر) و کوه سفید(۳۱۰۰) دو کوه مهمی هستند که در ۴۰ کیلومتری شهر لنده واقع شده اند.

دانشنامه آزاد فارسی

لَنْدِه
شهری در استان کهگیلویه و بویراحمد، شهرستان کهگیلویه، و مرکز اداری بخش لَندِه. با ارتفاعی حدود ۷۱۰ متر، در منطقه ای کوهستانی، در ۱۱۸کیلومتری غرب شمالی یاسوج و ۲۴کیلومتری شمال غربی دهدشت، در انتهای راه دهدشت به لَندِه قرار دارد. اقلیم این شهر معتدل مایل به گرم و نیمه خشک و جمعیت آن۱۰,۶۶۶ نفر است (۱۳۸۵).

گویش مازنی

/lende/ جوجه ی پر در نیاورده - یک مشت گل یا خمیر ۳خیس شدن در هوای باران

۱جوجه ی پر در نیاورده ۲یک مشت گل یا خمیر ۳خیس شدن در هوای ...


واژه نامه بختیاریکا

( لِندِه ) بار؛ ساک
( لِندِه ) باعث دردسر؛ مشکلساز

پیشنهاد کاربران

روستای لنده*لوندی، چم لند* در بخش آب ماهیک لالی
محل سکونت طوایف
خلیلی بیگیوند پلنگ. تاج الدین عبدالهی.
لوخرده . لیموچی از ایل منجزی بهداروند *بختیاروند *

روستای لنده از توابع بخش دهدز شهرستان ایذه

مردم روستای لنده بختیاری و از ۳طایفه لجم اورک ( صالحی ) و اسماعیلی__طایفه اردلی ( ایلخانی زراسوند ) ___طایفه شالو ( کاووسی )
زبان مردم لری بختیاری


کلمات دیگر: