کلمه جو
صفحه اصلی

میان دورود

فرهنگ فارسی

دهستان بین دو رودخانه تجن و نیکا واقع شده است . از شمال به دریای مازندران و از طرف جنوب براه شوسه و راه آهن ساری به بهشهر محدود است . هوای آن مرطوب و معتدل است . از ۵۹ آبادی کوچک و بزرگ تشکیل شده و سکنه آن در حدود ۲۹ هزار تن میباشد . ده دهستان سیبکوه زاهدان بخش مرکزی شهرستان فسا استان هفتم ( فارس ) .
نام یکی از دهستانهای بخش مرکزی شهرستان ساری واقع در بین دو رودخانه معروف تجن و نکا از طرف شمال به دریای مازندران و از طرف جنوب به راه شوسه و راه آهن ساری به بهشهر محدود است و هوای آن مرطوبی و آب آن از دو رودخانه تجن و نکا .

لغت نامه دهخدا

میان دو رود. [ دُ ] ( اِخ ) نام یکی از دهستانهای بخش مرکزی شهرستان ساری ، واقع در بین دو رودخانه معروف تجن و نکا از طرف شمال به دریای مازندران و از طرف جنوب به راه شوسه و راه آهن ساری به بهشهر محدود است و هوای آن مرطوبی و آب آن ازدو رودخانه تجن و نکا. محصول عمده آنجا برنج و پنبه و غلات و کنجد و صیفی است. تعداد آبادی 59. جمعیت آن حدود 29 هزار تن. روستاهای مهم آن جام خانه ، سورک ،زید، اسیرم ، داریکلا، نوزرآباد، پنبه چوله ، طبق ، دمولوجا، دیک سرک است. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 3 ).

دانشنامه عمومی

میان دورود ممکن است به یکی از موارد زیر اشاره بدارد:
میان رودان، نام دیگر بین النهرین
شهرستان میان دورود، شهرستانی در استان مازندران

پیشنهاد کاربران

میان رودان، بین النهرین، میان دورو، نام منطقه ای جغرافیایی است که میان دو رود، دجله و فرات جای گرفته است.
بیشتر سطح این منطقه در کشور عراق، امروزی است.
ایرانیان، این منطقه را میان رودان می نامیدند که همین نام به یونانی ترجمهٔ گرته برداری شد و مزوپوتامیا نام گرفت. نخستین مورخ یونانی که این اصطلاح را به کار برد، " پلی بیوس" بود و پس از وی "پلی نی" و "استرابون" نیز در قرون اولیه میلادی از این اصطلاح استفاده نمودند.
در دوران معاصر این واژه در زبان عربی به "بین النهرین" ترجمه شد و فارسی نیز همان واژهٔ عربی را به وام گرفت.
در زبان آرامی این منطقه را بث نهرین می نامند.


کلمات دیگر: