کلمه جو
صفحه اصلی

هندودر

لغت نامه دهخدا

هندودر.[ هَِ دو دَ ] ( اِخ ) دهی است از بخش سربند شهرستان اراک. دارای 1701 تن سکنه ، آب آن از چشمه و قنات و محصول عمده اش غله ، بنشن ، پنبه ، انگور و کار دستی مردم قالیچه بافی است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 2 ).

دانشنامه عمومی

مختصات: ۳۳°۴۶′۴۸″شمالی ۴۹°۱۳′۵۰″شرقی / ۳۳٫۷۸۰۰۸۹°شمالی ۴۹٫۲۳۰۶۵°شرقی / 33.780089; 49.23065
http://www.fdmc-co.ir http://www.fdmc-co.ir
داده ها بر پایهٔ وب گاه سازمان ایرانگردی و جهانگردی استان مرکزی
پیش شمارهٔ تلفنی از:
داده های مختصاتی
هندودَر یکی از شهرهای استان مرکزی واقع در شهرستان شازند ایران است. هندودر در سال ۱۳۷۵به شهر تبدیل شده است. روستای کارخانه یکی از روستاهای ان می باشد که در نتیجه تبعید یک کروه از ایلیات های قشقاقی شیراز تشکیل گردید ، زبان اصلی آنها تات بوده که با توجه به زندگی با لرهای آن منطقه فارسی را یاد کرفتند ،
در این شهر پیست اسکی و دریاچه و "پیست موتور سواری (کراس)" و " سکوهای پرواز پاراگلایدر " و " جنگل بلوط " و "شهر بازی پارک شادی" و "رودخانه چهارفصل" و "سد کمال صالح "قرار دارد.سد هندودر از مناطق مهم پرورش ماهی و ماهی گیری در استان مرکزی استهندودر دارای آب وهوایی نسبتاً گرم در فصل تابستان و در زمستان دارای آب وهوایی نسبتاً سرد وخشک و در فصل پاییز دارای آب و هوایی ملایم و کمی سرد همراه با وزش باد و گرد و غبار است.
کارخانه ماکارونی (معلق) - کارخانه نان صنعتی - مرغ داری ها - گاوداری - کشاورزی - کارگاه های تولیدی پوشاک - کارگاه های تولید ادوات صنعتی وشرکت توسعه ارتباطات نوین آتی - - (CNG) صنایع فلزی - کارگاه های تولید صنایع چوبی - پمپ بنزین و پمپ گاز

دانشنامه آزاد فارسی

هِندودَر
شهری در استان مرکزی، شهرستان شازند، و مرکز اداری بخش سربند. با ارتفاع ۱,۲۰۰ متر، در منطقه ای کوه پایه ای، در ۵۶کیلومتری جنوب غربی اراک و ۲۳کیلومتری جنوب غربی شازند، سر راه اراک به چالانچولان و بروجرد، قرار دارد. اقلیم آن نیز سرد و نیمه خشکو جمعیت آن ۲,۱۶۴ نفر است (۱۳۸۵).


کلمات دیگر: