کلمه جو
صفحه اصلی

ترکیب معطر

دانشنامه عمومی

ترکیب معطر یک ترکیب شیمیایی است که دارای عطر و بو است. یک ترکیب شیمیایی زمانی ترکیبی معطر است که ترکیب به اندازهٔ کافی بخارشدنی و فرار باشد تا به قسمت بالای بینی و به دستگاه بویایی منتقل شود و موادی که تا به این اندازه بخار شدنی هستند معمولاً دارای وزن مولکولی کمتر از ۳۰۰ می باشند.طعم بر هر دو حس چشایی و بویایی تأثیرگذار است، در حالی که رایحه یا عطر تنها حس بویایی را تحت تأثیر قرار می دهد. طعم ها معمولاً به طور طبیعی شکل می گیرند در حالی که رایحه ها به صورت مصنوعی شکل می گیرند.ترکیب معطر در موادی چون خوراک، شراب، ادویه جات، ترشی جات، عطر، روغن رایحه دار و اسانس یافت می شود.بسیاری از ترکیب های معطر به هنگام واکنش های زیست شیمی طبیعی ساخته می شوند، واکنش هایی چون رشد میوه ها یا تخمیر.
فورانئول (توت فرنگی)
۱-هگزانول (گیاه علفی، woody)
سیس-۳-هگزن-۱-ال (fresh cut علف)
منتول (نعنای فلفلی)
Note: Carvone, depending on its chirality, offers two different smells.
High concentrations of aldehydes tend to be very pungent and overwhelming, but low concentrations can evoke a wide range of aromas.

دانشنامه آزاد فارسی



کلمات دیگر: