اسید فولیک
فارسی به انگلیسی
دانشنامه عمومی
اسید فولیک یا فولیک اسید که به نام های فولات یا ویتامین B۹ نیز خوانده می شود، در کشاورزی کاربردی مهم دارد، همچنین برای بسیاری از اعمال بدن از جمله سلامتی سیستم عصبی، خون و یاخته ها حیاتی و اساسی است. این ویتامین بدن را در مقابل بیماری های قلبی، نقصهای مادر زادی، پوکی استخوان و سرطان های مشخصی حفظ می کند.در فراورده های غذایی (برای مثال جوشیده یا حرارت داده شده) اسید فولیک از بین می رود. نگه داشتن غذا در حرارت اتاق به مدت طولانی نیز می تواند محتوای اسید فولیک آن را از بین ببرد.نشریه پزشکی medical daily اعلام کرد، طی تحقیق علمی صورت گرفته اثبات می شود که فولیک اسید در دوز مصرف طولانی عامل سرطان سینه است و درکل یکی از مهمترین عوامل سرطان خصوصا در زنان است.
US: A (بدون خطر در پژوهش های انسانی)
غذاهایی که شامل میزان چشمگیری از اسید فولیک هستند شامل؛ جگر، عدس، سبوس برنج، مخمر آبجو، آرد سویا، نخود چشم سیاه، لوبیای مرمری، لوبیا قرمز، بادام زمینی، اسفناج، برگ شلغم، گندم، کدو تنبل (کدو حلوایی) و مارچوبه.
چون بدن انسان نمی تواند اسید فولیک را خود تولید کند لذا فولات برای بدن ضروری است. این ویتامین در بدن به مشتقات مختلفی متابولیزه می شود مانند دی هیدروفولات و تتراهیدروفولات. این ترکیبات برای همانندسازی (تکثیر سلولی) و ترمیم و متیلاسیون دی ان ای ضروریند. کمبود فولیک اسید موجب اختلال رشد، کم خونی ماکروسیتیک، اسهال، نوروپاتی محیطی و نقائص لوله عصبی در جنین می شود.
اسید فولیک در کشاورزی کاربرد دارد و در کودهای مختلف مثل اسید هومیسول وجود دارد.
US: A (بدون خطر در پژوهش های انسانی)
غذاهایی که شامل میزان چشمگیری از اسید فولیک هستند شامل؛ جگر، عدس، سبوس برنج، مخمر آبجو، آرد سویا، نخود چشم سیاه، لوبیای مرمری، لوبیا قرمز، بادام زمینی، اسفناج، برگ شلغم، گندم، کدو تنبل (کدو حلوایی) و مارچوبه.
چون بدن انسان نمی تواند اسید فولیک را خود تولید کند لذا فولات برای بدن ضروری است. این ویتامین در بدن به مشتقات مختلفی متابولیزه می شود مانند دی هیدروفولات و تتراهیدروفولات. این ترکیبات برای همانندسازی (تکثیر سلولی) و ترمیم و متیلاسیون دی ان ای ضروریند. کمبود فولیک اسید موجب اختلال رشد، کم خونی ماکروسیتیک، اسهال، نوروپاتی محیطی و نقائص لوله عصبی در جنین می شود.
اسید فولیک در کشاورزی کاربرد دارد و در کودهای مختلف مثل اسید هومیسول وجود دارد.
wiki: اسید فولیک
دانشنامه آزاد فارسی
اسید فولیک (folic acid)
یکی از ویتامین های گروه ب. این ویتامین در جگر، بقولات، سبزی های برگ دار سبز، و غذاهای حاوی غلات سبوس دار یافت می شود. باکتری های روده ای نیز آن را تولید می کنند. این ویتامین برای رشد ضروری است و نقش های گوناگونی در بدن دارد. فقدان اسید فولیک موجب کم خونی می شود، زیرا این اسید برای ساختن اسیدهای نوکلئیک و تشکیل یاخته های قرمز خون ضروری است. مصرف روزانۀ اسید فولیک، یک ماه پیش از لقاح و در سه ماه اول بارداری، خطر نقایص لولۀ عصبی، ازجمله نخاع دوشاخ، را حدود ۷۵ درصد کاهش می دهد.
یکی از ویتامین های گروه ب. این ویتامین در جگر، بقولات، سبزی های برگ دار سبز، و غذاهای حاوی غلات سبوس دار یافت می شود. باکتری های روده ای نیز آن را تولید می کنند. این ویتامین برای رشد ضروری است و نقش های گوناگونی در بدن دارد. فقدان اسید فولیک موجب کم خونی می شود، زیرا این اسید برای ساختن اسیدهای نوکلئیک و تشکیل یاخته های قرمز خون ضروری است. مصرف روزانۀ اسید فولیک، یک ماه پیش از لقاح و در سه ماه اول بارداری، خطر نقایص لولۀ عصبی، ازجمله نخاع دوشاخ، را حدود ۷۵ درصد کاهش می دهد.
wikijoo: اسید_فولیک
کلمات دیگر: