کلمه جو
صفحه اصلی

مهندسی پروتئین

فرهنگ فارسی

بهبود کیفیت خواص فیزیکی و شیمیایی یک پروتئین طبیعی برای استفاده از آن در فرایندهای زیست‌فنّاورانه


دانشنامه عمومی

مهندسی پروتئین
مهندسی پروتئین (به انگلیسی Protein engineering) فرایند توسعه پروتئین های باارزش و مفید است و رشته ای جوان با حوزه تحقیقاتی فراوان محسوب می شود. این تحقیقات عمدتاً به منظور درک فولدینگ (تاشدگی) پروتئین ها و و شناخت اصول طراحی پروتئین انجام شده است. مهندسی پروتئین همچنین بازار گسترده ای از محصولات و خدمات را داراست. این بازار برای سال ۲۰۱۷ در حدود ۱۶۸ میلیارد دلار تخمین زده شده است.
دو استراتژی کلی برای مهندسی پروتئین وجود دارد:
محققان اغلب از هر دوی این روش ها استفاده می کنند. در آینده، شناخت جزئی تر ساختار و عملکرد پروتئین و پیشرفت در غربالگری ممکن است بتوانند تا حد زیادی توانایی مهندسی پروتئین را افزایش دهند. حتی ممکن است در نهایت امکان رمزگذاری اسیدآمینه های جدید و غیرطبیعی نیز ایجاد شود.

دانشنامه آزاد فارسی

مهندسی پروتئین (protein engineering)
تولید پروتئین ساختگی، برای اهداف ویژه. تولید آنزیمی که برای ازبین بردن لکه های روغن از روی لباس ها تولید می شود و در دماهای بالا در ماشین های لباس شویی پایدار می ماند، ازجمله فرآیندهای مهندسی پروتئین است.

فرهنگستان زبان و ادب

{protein engineering} [زیست شناسی-ژن شناسی و زیست فنّاوری] بهبود کیفیت خواص فیزیکی و شیمیایی یک پروتئین طبیعی برای استفاده از آن در فرایندهای زیست فنّاورانه


کلمات دیگر: