نوعی پلو طرز تهیه آن چنین است که شکر را مانند سکنجبین قوام آورند و در چلو کش بروی برنج ریخته و بر هم زده و هر قدر هم از شکر بماند بر رویش ریزند . سپس پوست نارنج را در زیر آب گرفته و مقشر کنند و روغن را داغ کرده بعد از سرخ شدن پیاز این ها ریخته و مقداری کشمش هم داخل کنند و به قدر یک پیاله شیره شکر را برداشته در میان آن گلاب ریزند و با زعفران و ادویه در میان همین لوازم ریخته می جوشانند به قدری که شکر به خورد این ها برود آن گاه بیرون آورده در لابه لای برنج گذارند .
شکر پلو
فرهنگ فارسی
لغت نامه دهخدا
شکرپلو. [ ش َ ک َ پ ُل َ / لُو ] ( اِ مرکب ) نوعی پلو. طرز تهیه آن چنین است که شکر را مانند سکنجبین قوام آورند و در چلوکش بر روی برنج ریزند و بر هم زنند و هر قدر هم که از شکر بماند بر رویش ریزند. سپس پوست نارنج را زیر آب گرفته و مقشر کنند و روغن را داغ کرده بعد از سرخ شدن پیاز اینها را ریخته و مقداری کشمش هم داخل کنند و بقدر یک پیاله شیره شکر را برداشته در میان آن گلاب ریزند و با زعفران و ادویه در میان همین لوازم ریخته میجوشانند بقدری که شکر بخورد اینها برود، آنگاه بیرون آورده در لای برنج گذارند. ( فرهنگ فارسی معین ).
دانشنامه عمومی
شکر پلو نام یکی از غذاهای شیرازی است که برای تهیه آن به برنج، شکر، روغن، زعفران، خلال مغز پسته وخلال مغزبادام و خلال پوست نارنگی احتیاج است.نبو
شکر واب وزعفران را باهم جوشانده تا غلیظ شود. برنج را بدون نمک اب کش کرده لایه به لایه در قابلمه ریخته وشربت زعفران روی برنج میریزیم. و خلال بادام هم بین لایه های برنج میریزیم روی شعله گذاشته واصطلاحا دم میکنیم. مادربزرگ ها در نیمه های دم کشیدن قابلمه برنج را تعویض میکنن و به اصطلاح می گویند قابلمه به قابلمه می کنیم ته دیگ بسیار لذیذی در این مرحله بدست می اید. قابلمه جدید را روی شعله گذاشته تا ادامه طبخ انجام شود. خلال نارنگی شیرین شده در روغن ومقداری شکر وزعفران وخلال بادام وپسته تفت داده تا حالت مربا به خود بگیرد. برنج دم شده را در ظرف کشیده وبا مربای خلال نارنگی ومغزها تزیین میکنیم . این برنج لذیذ با خورشت قیمه سرو می شود. در شیراز بنام شکر پلو و در شهرهای دیگر بنام شیرین پلو معروف است.
شکر واب وزعفران را باهم جوشانده تا غلیظ شود. برنج را بدون نمک اب کش کرده لایه به لایه در قابلمه ریخته وشربت زعفران روی برنج میریزیم. و خلال بادام هم بین لایه های برنج میریزیم روی شعله گذاشته واصطلاحا دم میکنیم. مادربزرگ ها در نیمه های دم کشیدن قابلمه برنج را تعویض میکنن و به اصطلاح می گویند قابلمه به قابلمه می کنیم ته دیگ بسیار لذیذی در این مرحله بدست می اید. قابلمه جدید را روی شعله گذاشته تا ادامه طبخ انجام شود. خلال نارنگی شیرین شده در روغن ومقداری شکر وزعفران وخلال بادام وپسته تفت داده تا حالت مربا به خود بگیرد. برنج دم شده را در ظرف کشیده وبا مربای خلال نارنگی ومغزها تزیین میکنیم . این برنج لذیذ با خورشت قیمه سرو می شود. در شیراز بنام شکر پلو و در شهرهای دیگر بنام شیرین پلو معروف است.
wiki: شکر پلو
کلمات دیگر: