دستگاه جوجه کشی، ماشین جوجه درآوری یا انکوباتور به دستگاهی گفته می شود که شرایط مناسب برای خارج شدن جوجه از تخم های نطفه دار را فراهم می کند. در جوجه کشی طبیعی دما، رطوبت و چرخش تخم ها توسط مرغ مادر برای تخم های نطفه دار تأمین می شود. اما در جوجه درآوری مصنوعی دستگاه جوجه کشی این المان ها را تأمین و تنظیم می کند. در ساخت دستگاه های جوجه کشی امروزی از فناوری هایی مانند هوش مصنوعی و سنسورهای فوق حساس برای افزایش راندمان جوجه کشی استفاده می شود.
دستگاه جوجه کشی مینی یا خانگی: دستگاه جوجه کشی مینی یا خانگی به دستگاهی گفته می شود که ظرفیت آن کمتر از ۱۵۰ تخم مرغ بوده و بیشتر برای جوجه کشی در منزل و کسب و کارهای کوچک کاربرد دارد.
دستگاه جوجه کشی مدیوم یا نیمه صنعتی: دستگاه جوجه کشی مدیوم یا نیمه صنعتی معمولاً در ظرفیت های بین ۱۵۰ تا ۲۰۰۰ تخم مرغ ساخته می شود و برای جوجه کشی در صنایع کوچک مانند پرورش دهندگان پرندگان و مرغداری ها کاربرد دارد.
دستگاه جوجه کشی ماکرو یا صنعتی: دستگاه جوجه کشی ماکرو یا صنعتی دارای ظرفیت بالای ۲۰۰۰ تخم مرغ است و برای جوجه کشی در ابعاد بسیار زیاد و تأمین نیازهای غذایی انسان ها در یک استان، منطقه یا کشور کاربرد دارد.
مرغ مادر در زمان کرچ یا خوابیدن بر روی تخم های نطفه دار شرایط مطلوب دما، رطوبت و اکسیژن رسانی را تأمین کرده و چرخش تخم ها را با استفاده از منقار خود انجام می دهد. دستگاه جوجه کشی یا انکوباتور وظیفه تأمین این شرایط را در جوجه کشی مصنوعی بر عهده دارد. این شرایط به صورت زیر هستند:
دما: دمای مطلوب برای جوجه کشی انواع پرندگان به صورت عمومی ۳۷٫۸ درجه سانتی گراد است. دمای بالا یا پایین از این مقدار منجر به تلف شدن تخم های نطفه دار می شود. دستگاه جوجه کشی با استفاده از هیتر دمای مطلوب داخل دستگاه را تأمین می کند.
رطوبت: رطوبت مطلوب برای جوجه کشی بین ۵۵ تا ۶۵ درصد است.
دستگاه جوجه کشی مینی یا خانگی: دستگاه جوجه کشی مینی یا خانگی به دستگاهی گفته می شود که ظرفیت آن کمتر از ۱۵۰ تخم مرغ بوده و بیشتر برای جوجه کشی در منزل و کسب و کارهای کوچک کاربرد دارد.
دستگاه جوجه کشی مدیوم یا نیمه صنعتی: دستگاه جوجه کشی مدیوم یا نیمه صنعتی معمولاً در ظرفیت های بین ۱۵۰ تا ۲۰۰۰ تخم مرغ ساخته می شود و برای جوجه کشی در صنایع کوچک مانند پرورش دهندگان پرندگان و مرغداری ها کاربرد دارد.
دستگاه جوجه کشی ماکرو یا صنعتی: دستگاه جوجه کشی ماکرو یا صنعتی دارای ظرفیت بالای ۲۰۰۰ تخم مرغ است و برای جوجه کشی در ابعاد بسیار زیاد و تأمین نیازهای غذایی انسان ها در یک استان، منطقه یا کشور کاربرد دارد.
مرغ مادر در زمان کرچ یا خوابیدن بر روی تخم های نطفه دار شرایط مطلوب دما، رطوبت و اکسیژن رسانی را تأمین کرده و چرخش تخم ها را با استفاده از منقار خود انجام می دهد. دستگاه جوجه کشی یا انکوباتور وظیفه تأمین این شرایط را در جوجه کشی مصنوعی بر عهده دارد. این شرایط به صورت زیر هستند:
دما: دمای مطلوب برای جوجه کشی انواع پرندگان به صورت عمومی ۳۷٫۸ درجه سانتی گراد است. دمای بالا یا پایین از این مقدار منجر به تلف شدن تخم های نطفه دار می شود. دستگاه جوجه کشی با استفاده از هیتر دمای مطلوب داخل دستگاه را تأمین می کند.
رطوبت: رطوبت مطلوب برای جوجه کشی بین ۵۵ تا ۶۵ درصد است.
wiki: دستگاه جوجه کشی