( اسم ) آشی است که آنرا از خمیر گندم بشکل قطعات مثلث و مربع سازند و از گوشت و سبزی و مصالح دیگر پر کنند و در آب جوشانند و ماست و کشک بر آن ریخته صرف کنند .
جوش بره
فرهنگ فارسی
فرهنگ معین
(بَ رَ یا رِ ) (اِمر. ) آشی است که آن را از خمیر گندم به شکل قطعات مثلث و مربع سازند و از گوشت و سبزی و مصالح دیگر پر کنند و در آب جوشانند و ماست و کشک بر آن ریخته صرف کنند.
لغت نامه دهخدا
جوش بره. [ ب َ رَ / رِ ] ( اِ مرکب )نام آشی است مشهور که آنرا از خمیر به اندام مثلث ومربع طولانی ساخته ، از گوشت و سبزی و مصالح پر کنند و در آب جوشانند و ماست و کشک بر بالای آن ریخته بخورند، و با جیم و بای فارسی ( چوش پره ) آمده است. جوشن بره. ( از برهان ). جوش بیره. ( غیاث اللغات ) :
بر سر خوان چو بیابی قدح جوش بره
سیخ چوبین برخش زن که بود گل با خار.
بر سر خوان چو بیابی قدح جوش بره
سیخ چوبین برخش زن که بود گل با خار.
بسحاق اطعمه.
کلمات دیگر: