کلمه جو
صفحه اصلی

شکلات تلخ

فرهنگ فارسی


دانشنامه عمومی

شکلات تلخ (همچنین شناخته شده با عنوان شکلات سیاه و یا شکلات تخته ای) نوعی از شکلات است که دارای درصد بالاتری از دانه های کاکائو و کره کاکائو نسبت به شکلات شیری است و جزء محصولات چاق کننده محسوب نمی شود. استانداردهایی که کشورهای مختلف و کارخانه های تولیدکننده در آن استفاده می کنند در کشورهای مختلف متفاوت است.
شکلات تلخ حاوی آنتی اکسیدان هایی از جمله پلی فنول می باشد و نسبتاً کم شکر است، مخصوصاً هرچقدر درصد کاکائو آن بیشتر باشد. از شکلات تلخ به عنوان یک شکلات سالم نام می برند و عوارضی که شکلات های شیری یا قندی دارند را ندارد. از شکلات تلخ به عنوان یک ابرغذا نیز نام برده می شود. این خصوصیات مثبت باعث شده است تا مصرف این شکلات در سرتاسر دنیا بسیار افزایش یابد و علاقه مندان و متقاضیان زیادی پیدا کند.
بیشتر شکلات های تلخی که دارای بالای ۷۰ درصد کاکائو هستند، دارای مواد شیمیایی هستند که رابطه مستقیمی با افزایش کیفیت سلول های بدن دارند و در مقابله با بسیاری از بیماری ها مثل سرطان و بیماری های قلبی نقش مؤثری ایفا می کنند. در شکلات تلخ که دارای کاکائو با درصد بالا است و همچنین محصولات دیگری که دارای کاکائو می باشند، مواد آنتی اکسیدانی بنام فلورنتینو موجود هستند که بیشتر با نام های اپی کاتچین و کاتچین شناخته شده هستند.
هنگامی که کاکائو به مقدار بالا مصرف می شود، شواهد نشان می دهد که فلونوول های موجود در کاکائو باعث کاهش فشار خون و کلسترول، افزایش قدرت ادراک مغز، و همچنین باعث کاهش ریسک مبتلا شدن به دیابت می شود.

فرهنگستان زبان و ادب

{bitter chocolate, unsweetened chocolate} [علوم و فنّاوری غذا] ← شکلات شیرینی پزی

پیشنهاد کاربران

شکلات سیاه


کلمات دیگر: