کلمه جو
صفحه اصلی

سرخالو

دانشنامه عمومی

سُرخالو یا لیچی (انگلیسی: Lychee) میوهٔ گیاهی است با نام علمی سرخالوی چینی (Litchi chinesis) متعلق به تیرهٔ ناترکیان (Sapindaceae) و راستهٔ ناترک سانان.
مغذی و مقوی معده است و به هضم غذا کمک می کند،
در موارد بزرگ شدن غده ها و تومورها تجویز می شود،
برای معالجه گزش جانوران سمی مصرف می شود
پوست آن سرخ و چرم مانند و تیغ تیغی و شبیه به توت فرنگی است؛ قسمت خوراکی آن سفید و شفاف و سفت و آبدار است و شکل آن از گرد و گاه بیضی و قطر آن از یک تا یک ونیم سانتیمتر متغیر است؛ شیرین و معطر و بومی جنوب چین و مناطق مجاور آن است.
از میان تولیدکنندگان این محصول در آسیای جنوب شرقی، شبه قاره ی هند و آفریقای جنوبی، چین، تولیدکنندهٔ اصلی سرخالو است و پس از آن هند (۷۱ درصد محصول سالانهٔ هند در ایالت بهار تولید می شود.) قرار دارد.
اگر این میوه را میل بفرمایید:

فرهنگستان زبان و ادب

{litchi} [زیست شناسی- علوم گیاهی] میوۀ گیاهی با نام علمی سرخالوی چینی متعلق به تیرۀ ناترکیان و راستۀ ناترک سانان که پوست آن سرخ و چرم مانند و تیغ تیغی و شبیه به توت فرنگی است؛ قسمت خوراکی آن سفید و شفاف و سفت و آب دار است و شکل آن از گرد و گاه بیضی و قطر آن ا...

پیشنهاد کاربران

سرخالو یا لیچی میوه فصل تابستان جنوب کشور چین است.
این میوه به شکل قلب و گرد و دارای پوست زبر و قرمز است و در زیر پوستش شیره ای خوشمزه و خوشگوار دارد و مزه خود میوه هم خوشمزه و خواص درمانی دارد. در میانه این میوه یک هسته بزرگ قرار دارد.


کلمات دیگر: