کلمه جو
صفحه اصلی

سو شی

فارسی به انگلیسی

sushi

دانشنامه عمومی

سو شی (انگلیسی: Su Shi؛ ۸ ژانویهٔ ۱۰۳۷ – ۲۴ اوت ۱۱۰۱(1101-08-24)) شاعر، نویسنده و نقاش اهل چین بود.

آناکیوماکی: داخل رول ماهی آناگو (مارماهی) و خیار و واسابی قرار دارد.
تکّاماکی: داخل رول ماگوروی قرمز (ماهی تن قسمت قرمز رنگ) قرار دارد.
نگی تورو ماکی: داخل رول توروی ماگورو (قسمت چرب ماهی تن) و تره فرنگی قرار دارد.
توروتاکوماکی: داخل رول هشت پا یا به ژاپنی تاکو قرار دارد.
کانپیوماکی: داخل رول کانپیو قرار دارد که به آن با سس سویا و شکر مزه داده شده است.
اومه جیسو ماکی: داخل آن اومه بوشی و تاکوآن یا (شور دایکون یا شور ترب بزرگ ژاپنی) قرار دارد.
تاکوآن ماکی: داخل آن تاکوآن (شور دایکون یا شور ترب ژاپنی) خورد شده و کنجد و شیسو (یک نوع نعناع) قرار دارد.
ناتوماکی: داخل رول ناتو) قرار دارد.
هیموکیوماکی: داخل آن |آکاگای (صدف قرمز) و خیار قرار دارد. ترکیب رنگ قرمز با سبز و رنگ سفید برنج و همچنین رنگ سیاه نوری زیباست.
شینامایوماکی: داخل آن سس مایونز و کنسرو ماهی تن قرار دارد.
کاپاماکی: داخل رول خیار قرار دارد.
سوشی (به ژاپنی: すし、鮨、鮓、寿斗、寿し、寿司) خوراکی برنجی در آشپزی ژاپنی است و آمیزه ای است از برنج پختهٔ ژاپنی با چاشنی سرکه، چندین گونه خوراک دریایی (بیشتر خام)، سبزیجات و تخم مرغ که به صورت سرد خورده می شود.
در آغاز، سوشی تنها روشی برای نگهداری ماهی بود که در آسیای شرقی رواج داشت ولی پس از راه یافتن به چین، وارد فرهنگ غذایی کشور ژاپن شد. سوشی گونه های فراوانی دارد ولی امروزه در نزد عموم مردم، نام سوشی اشاره کننده به تنها یکی از گونه های این خانوادهٔ غذایی، سوشی ادو است. در این گونه از سوشی بر روی یک قطعهٔ برنجی بیضی مانند، برش نازکی از ماهی گذاشته می شود. ماهی، توفو (فراوردهٔ سویا)، خوراک دریایی، تخم مرغ و دیگر خوراکی های بکار رفته در پُر کردن سوشی، همگی سرشار از پروتئین هستند. علاوه بر آن می توان ویتامین و مواد معدنی را نیز در خوراک های دریایی و سبزیجات سوشی پیدا کرد. سوشی بیشتر همراه با چاشنی سس سویا خورده می شود. بهترین روش برای ضدعفونی مواد غذایی پختن مواد است اما این روش در سوشی بکار برده نمی شود. برخی از گونه های ماهی ممکن است، انگل داشته باشند، اما فرایند یخ زدگی ماهی، این انگل ها را از میان می برد. به طور سنتی در گذشته برای ضدعفونی کردن این خوراک از واسابی (تُرُب کوهی ژاپنی) و ترشی گاری (ترشی زنجبیل) بهره مند می شدند. همچنین نوشیدن چای سبز نیز به علت ویژگی آن در پیشگیری از مسمومیت غذایی توصیه می شود. فرایند جهانی شدن سوشی از آمریکا آغاز شد و امروزه سوشی به عنوان یک غذای مفید و مناسب، در جهان آوازه پیدا کرده و در حال تبدیل شدن به غذایی جهانی است.
کهن ترین واژه نامهٔ چینی که تاکنون یافت شده واژه نامهٔ اران است که نزدیک به سه سده پیش از میلاد تدوین شده است. در این واژه نامه سوشی به صورت «鮨» نوشته شده است و به معنای ماهی نمک سود شده است. شئوون جیزی دومین واژه نامهٔ کهن چینی در سدهٔ نخست پیش از میلاد، نوشتار سوشی را هم به صورت پیشین و هم به شکل «鮓» آورده و آن ها را با یکدیگر متفاوت دانسته است. در این واژه نامه در مورد معنای این کانجی آمده است که ماهی ای است که در نمک و برنج خوابانده شده باشد. البته آوایش این واژه ها در زبان چینی با زبان ژاپنی تفاوت دارد.

سوشی (خواننده). دبورا اپستین(به فرانسوی: Deborah Epstein) (متولد ۱۴ سپتامبر ۱۹۸۲), که با نام سوشی(به انگلیسی: SoShy)، ترانه نویس و خواننده آمریکایی-فرانسوی است.
ویکی پدیای انگلیسی
از کارهای معروف او می توان صبح بعد از تاریکی اشاره کرد که همراه با تیمبالاند بوده است.
وی هم اکنون در لس آنجلس زندگی می کند.

دانشنامه آزاد فارسی

سو شی (Su Shi)
(نام مستعار: سو تونگ پو) شاعر، نقاش، خطاط، نویسنده، و صاحب منصب چینی. در زمان سلسلۀ سونگ منصبی دولتی داشت. برای مخالفت با اصلاحات وانگ آن شیه تبعید شد. از مهم ترین شاعران سونگ بود که سعی کرد تغییراتی در قوانین شعری به وجود آورد.


کلمات دیگر: