Tayebat:poetical work by Sa'di:the 'Fine Odes
طیبات
فارسی به انگلیسی
فرهنگ فارسی
جمع طیبه
( صفت ) ۱ - مونث طیب جمع طیبات . ۲ - از اعلام زنان است .
قصبه مرکز بخش طیبات شهرستان مشهد ۱۴۴ هزار گزی جنوب مشهد - سر راه هرات جلگه گرمسیر .
فرهنگ معین
لغت نامه دهخدا
زهر از قبل تو نوشداروست
فحش از دهن تو طیبات است.
چند خواهی گفت سعدی طیبات .
طیبات. [ طَی ْ ی ِ ] ( اِخ ) نام مرکز بلوک پائین ولایت باخرز از ولایت باخرز و خواف خراسان واقع در جنوب کاریز. ( جغرافیای سیاسی کیهان ص 198 ). درفرهنگ جغرافیائی ایران آمده است : نام یکی از بخشهای تابعه شهرستان مشهد. محدود است از طرف خاور بدشت خدنگ هریرود و مرز ایران و افغانستان ، از باختر به بخش حومه تربت حیدریه ، از شمال بکوه بیزک و بخش تربت جام ، از جنوب بکوههای باخرز. این بخش در جنوب شهرستان مشهد و آخرین حد ایران و افغانستان سر راه هرات واقعشده ، از نظر تجارت قابل اهمیت میباشد زیرا کلیه واردات و صادرات و متبادله جنسی بین ایران و افغانستان در گمرکات این بخش صورت میگیرد. دو رشته ارتفاعات معروف بکوه بیزک و باخرز بواسطه مجاورت با خاک افغانستان محل دستبرد دزدان و سارقین است زیرا بواسطه نداشتن آب کافی عبور و مرور کمتر است و علاوه بر آن تنگه ها و گدارهای خطرناکی وجود دارد که عبور از آنها خالی از اشکال نیست. هوای بخش بواسطه مجاورت با کویر لوت گرم و دارای وزش بادهای شدید خشک و سوزان است که از سمت دشت ناامید و سیستان از اوایل خرداد تا مردادماه جریان دارد. آب بخش از قنوات تأمین میشود. محصول عمده غلات ، تریاک ، زیره سبز، منداب و میوه جات است. شغل اهالی زراعت و تجارت ، کسب مالداری و قالیچه بافی است. راه شوسه هرات از این بخش عبور میکند. از طریق شهرنو به تربت حیدریه اتومبیل رو است و به اغلب آبادی ها قسمتهای مرزی جاده فرعی احداث شده است. این بخش از سه دهستان بنام یوسف آباد، پائین ولایت باخرز، مشهد ریزه ، میان ولایت باخرز، شهرنو، بالاولایت باخرز که دارای 105 آبادی هستند تشکیل یافته و جمیع نفوس آن درحدود 47227 نفر است. ( فرهنگ جغرافیائی ایران ج 9 ).
طیبات . [ طَی ْ ی ِ ] (اِخ ) قصبه ٔ مرکز بخش طیبات شهرستان مشهد در 144 هزارگزی جنوب مشهد سر راه هرات . جلگه و گرمسیر با 4708 تن سکنه . آب آن از قنات . محصول آنجا غلات و تریاک و زیره ٔ سبز، منداب و میوه جات .شغل اهالی زراعت و تجارت و مالداری . راه آن اتومبیل رو است . دبستان و 75 باب مغازه ٔ مختلف دارد. دارای کارخانه ٔ برق است . ادارات دولتی ، گمرک ، ژاندارمری ، پست و تلگراف ، کلانتر مرز، آمار ثبت املاک و دفتر ازدواج و طلاق ، دارائی ، بخشداری و شهرداری دارد. (فرهنگ جغرافیائی ایران ج 9). و رجوع به طایباد و تایباد شود.
طیبات . [ طَی ْ ی ِ ] (اِخ ) نام مرکز بلوک پائین ولایت باخرز از ولایت باخرز و خواف خراسان واقع در جنوب کاریز. (جغرافیای سیاسی کیهان ص 198). درفرهنگ جغرافیائی ایران آمده است : نام یکی از بخشهای تابعه ٔ شهرستان مشهد. محدود است از طرف خاور بدشت خدنگ هریرود و مرز ایران و افغانستان ، از باختر به بخش حومه ٔ تربت حیدریه ، از شمال بکوه بیزک و بخش تربت جام ، از جنوب بکوههای باخرز. این بخش در جنوب شهرستان مشهد و آخرین حد ایران و افغانستان سر راه هرات واقعشده ، از نظر تجارت قابل اهمیت میباشد زیرا کلیه ٔ واردات و صادرات و متبادله ٔ جنسی بین ایران و افغانستان در گمرکات این بخش صورت میگیرد. دو رشته ارتفاعات معروف بکوه بیزک و باخرز بواسطه ٔ مجاورت با خاک افغانستان محل دستبرد دزدان و سارقین است زیرا بواسطه ٔ نداشتن آب کافی عبور و مرور کمتر است و علاوه بر آن تنگه ها و گدارهای خطرناکی وجود دارد که عبور از آنها خالی از اشکال نیست . هوای بخش بواسطه ٔ مجاورت با کویر لوت گرم و دارای وزش بادهای شدید خشک و سوزان است که از سمت دشت ناامید و سیستان از اوایل خرداد تا مردادماه جریان دارد. آب بخش از قنوات تأمین میشود. محصول عمده غلات ، تریاک ، زیره ٔ سبز، منداب و میوه جات است . شغل اهالی زراعت و تجارت ، کسب مالداری و قالیچه بافی است . راه شوسه ٔ هرات از این بخش عبور میکند. از طریق شهرنو به تربت حیدریه اتومبیل رو است و به اغلب آبادی ها قسمتهای مرزی جاده ٔ فرعی احداث شده است . این بخش از سه دهستان بنام یوسف آباد، پائین ولایت باخرز، مشهد ریزه ، میان ولایت باخرز، شهرنو، بالاولایت باخرز که دارای 105 آبادی هستند تشکیل یافته و جمیع نفوس آن درحدود 47227 نفر است . (فرهنگ جغرافیائی ایران ج 9).
زهر از قبل تو نوشداروست
فحش از دهن تو طیبات است .
سعدی .
|| (اِخ ) نام قسمتی از غزلیات سعدی :
چند خواهی گفت سعدی طیبات .
سعدی .
فرهنگ عمید
طیبه#NAME?
دانشنامه عمومی
فهرست شهرهای الجزایر
دانشنامه آزاد فارسی
نام کتاب نخستین از غزلیات سعدی. غزل های سعدی به چندین بخش تقسیم شده و هریک نامی جداگانه دارد. این غزل ها در کلیات سعدی بارها به چاپ رسیده است.
دانشنامه اسلامی
ریشه کلمه:
طیب (۵۰ بار)
«طَیِّبات» از مادّه «طَیْب» مفهوم وسیعی دارد که هر گونه روزی پاکیزه را شامل می شود خواه جنبه مادی داشته باشد، یا معنوی، جنبه فردی داشته باشد یا اجتماعی. هر چیز پاکیزه، اعم از غذا، لباس، همسران، خانه ها، مَرکب ها، حتی سخنان و گفتگوهای پاکیزه را، شامل می شود. ممکن است، انسان بر اثر نادانی، این مواهب پاک را بیالاید، ولی خداوند، در عالم آفرینش آنها را پاک آفریده است.