کلمه جو
صفحه اصلی

طب در دوره صفویه

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] «طب در دوره صفویه»، نوشته دکتر سیریل آلگود است که توسط محسن جاویدان به فارسی ترجمه شده است. این کتاب، از مهم ترین منابع تاریخ پزشکی ایران است.
دکتر آلگود، با توجه به سابقه طولانی حضور در ایران و نیز مطالعات گسترده او در تاریخ طب - خصوصاً طب در سرزمین ایران - توانسته بسیاری از مباحث تاریخ پزشکی ایران در یک دوره مهم از تاریخ آن (دوران صفویه) را تحریر کند.
این اثر، در سه بخش به رشته تحریر درآمده است. بخش اول، دارای 7 فصل، بخش دوم، مشتمل بر 5 فصل و بخش سوم، حاوی 7 فصل است.
مطالب کتاب، از یک سو مکمل مطالب کتاب تاریخ پزشکی ایران محسوب می گردد و از سویی دیگر، حاوی نکات و حقایقی است که در نوع خود بسیار جالب و درخور تعمق می باشد؛ به عنوان مثال، در این کتاب نشان داده شده است که چگونه برخی اختراعات پزشکی، نظیر سوزن تزریقات، یا برخی روش های درمانی، نظیر آنچه که اینک به روش فوئلر شهره گشته است، یا حتی پی بردن به وجود میکروب، برخلاف آنچه که تصور می رود، از کشفیات اروپائیان نیست و دارای منشأ ایرانی می باشند و یا آنکه بسیاری از آلات و ادوات جراحی، دارای نام های فارسی خاص خود هستند که متأسفانه به بوته فراموشی سپرده شده اند.
مؤلف، در دیباچه این اثر، به بررسی شرح احوال چهار پزشک مشهور ایران زمین (سید اسماعیل جرجانی، غیاثالدین محمد، بهاء الدوله رازی و حکیم محمد) پرداخته است.


کلمات دیگر: