کلمه جو
صفحه اصلی

ماست جوش

دانشنامه عمومی

تره خرد شده ۴ قاشق غذاخوری
نعنای خشک ۲ قاشق غذاخوری
گردوی خرد شده ۲ قاشق غذاخوری
ماست ۲ لیوان
کشک ۲/۱ لیوان
تخم مرغ ۱ عدد
روغن ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری
پیاز ۲ عدد
گوجه فرنگی ۱ کیلو
زردچوبه ۱ قاشق مرباخوری
فلفل قرمز به میزان لازم
ماست جوش یا به زبان محلی قاطیق شر باسی غذایی دامغانی است.
گوجه فرنگی ها را در آب جوش می اندازیم و بعد از پوست کندن، رنده می کنیم. کشک، ماست و تخم مرغ را با همزن خوب مخلوط می کنیم تا شل شود. سپس آب (پوره) گوجه فرنگی را هم اضافه می کنیم. پیاز را خرد می کنیم و با روغن حدود یکی دو دقیقه تفت می دهیم تا کمی طلایی شود. سپس تره، نعنای خشک، گردو، زردچوبه و فلفل قرمز را اضافه می کنیم. بعد از اینکه کمی تفت دادیم، مخلوط ماست را اضافه می کنیم و می گذاریم چند جوش بزند. در آخر نمک غذا را اندازه می کنیم. بهتر است این غذا با نان خشک سرو شود.
در سبزوار به جای ماست و کشک از کمِه استفاده می کنند که نوعی ماست خیلی سفت با طعم کشک است و بسیار خوشمزه می باشد.


کلمات دیگر: