کلمه جو
صفحه اصلی

هادی خانیکی

دانشنامه عمومی

هادی خانیکی (زاده ۱۳۳۰ در روستای خانیک از توابع شهرستان گناباد) روزنامه نگار، کارشناس رسانه و از استادان سرشناس در رشتهٔ ارتباطات است. وی عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت ایران نیز می باشد. هم چنین او سابقه عضویت در شورای مرکزی جبهه مشارکت را نیز دارد.نبو
خانیکی از نزدیکان محمد خاتمی بوده و متن سخنرانی گفتگوی تمدن ها رئیس جمهور اصلاحات را نوشته است.
متن احساسی مراسم تنفیذ رئیس جمهور دولت دوازدهم نیز توسط خانیکی نگاشته شده است.
هادی خانیکی در دوران ریاست جمهوری سید محمد خاتمی، مشاور رئیس جمهور در امور رسانه و مطبوعات، و سپس مشاور رئیس جمهور در امور فرهنگی بود. او سردبیر نشریه آیین و همچنین آیین گفت و گو بود که هر دو در سال ۱۳۹۰ توقیف شدند.

نقل قول ها

هادی خانیکی (۱۳۳۰)، کارشناس رسانه ها، استاد رشتهٔ ارتباطات و سیاستمدار سابق فرهنگی ایرانی.
• «دوستان افغانستانی من مطلع هستند که غیر از درک مشترک، من همواره یک حس مشترک، بیشتر از دیگران، با افغانستانی ها داشته ام. این شاید به دلیل خراسانی بودنم و ریشه های مشترک بیشتر با مردم افغانستان و شاید به خاطر دغدغه و علاقه ام به مبحث توسعه در ایران بوده است.»• «از جمله ارزشگذاری های منفی در جامعه ما که درواقع ارزش خوبی است، این است که هرکس را جدی کار می کند، به یک کارگر افغان تشبیه می کنند، من هم خودم را چون یک کارگر افغان می دانم و هرکاری را جدی پیگیری می کنم، این را از مشترکات خود و افغانستانی ها محسوب می کنم.»• «من در هرجایی که توانستم چه در حوزه دانشگاه، چه سیاست و چه حوزه فرهنگ و اندیشه به دنبال این بوده ام که مسئله افغانستان در ایران و جهان درست فهمیده شود و نگاهم به بودنشان و نحوه برگشتن شان و حتی نادیده گرفتن دنیای آنها همواره نگاه هم دلی بوده است»• «من بودن افغانستانی ها در ایران را همیشه فرصت می دانم و نه تهدید، هم به لحاظ اقتصادی، هم فرهنگی، هم اجتماعی و هم سیاسی و به همین دلیل همیشه از حضور آنان در ایران دفاع کرده ام.»• «درصد بالایی از نوجوانان افغانستان، در حدود ۳۵درصد، از نزدیک شاهد پدیده های منجر به ترور، قتل، نقص عضو و انفجار بوده اند. شما فکر کنید جامعه ای که کودکانش اینقدر با مرگ و خشونت زندگی کرده اند تا چه اندازه نیاز به کمک و هم دلی دارند و تا چه حد علاقه انسان به کمک را برمی انگیزانند. ما در حد توان خود تلاش کردیم انگاره ای که از مهاجر افغانستانی در جامعه وجود دارد تبدیل به انگاره ای مثبت و واقعی شود.»


کلمات دیگر: