قرابیه (به ترکی آذربایجانی: Qurabiyə) نوعی شیرینی سنتی تبریز است. این نوع کلوچه در شهرهای مختلف آذربایجان از جمله تبریز و شهرستان قزوین ؛شهرستان مراغه و شهرستان زنجان، در جمهوری آذربایجان , ترکیه و یونان پخته می شود. قرابیه در اردبیل به عنوان شیرینی مجلسی و گران قیمت محسوب می شود. در زنجان به آن قرابی می گویند.در شهرستان سبزوار نیز شیرینی متفاوتی با همین نام پخته می شود. این شیرینی از سوغاتی های مخصوص اردبیل و تبریز و زنجان به شمار می رود.
معرفی شیرینی های تبریز
قرابی گردویی (در زنجان آن را گیرداکان قلاویه سی می نامند) گونه ای از این شیرینی است که در زنجان پخته می شود.
این شیرینی را با بادام که عمده محتویات آن است به همراه شکر و سفیده تخم مرغ و پسته درست می کنند. در قرابیهٔ پسته ای در تزیین روی شیرینی به جای بادام، مغز پسته به کار می برند. نوع دیگری از قرابیه بنام قرابیه نارگیلی هست که به جای بادام از پودر نارگیل استفاده می شود.
آشپزی آذربایجانی
معرفی شیرینی های تبریز
قرابی گردویی (در زنجان آن را گیرداکان قلاویه سی می نامند) گونه ای از این شیرینی است که در زنجان پخته می شود.
این شیرینی را با بادام که عمده محتویات آن است به همراه شکر و سفیده تخم مرغ و پسته درست می کنند. در قرابیهٔ پسته ای در تزیین روی شیرینی به جای بادام، مغز پسته به کار می برند. نوع دیگری از قرابیه بنام قرابیه نارگیلی هست که به جای بادام از پودر نارگیل استفاده می شود.
آشپزی آذربایجانی
wiki: قرابیه