کلمه جو
صفحه اصلی

نبرد بریتانیا

دانشنامه عمومی

نبرد بریتانیا یکی از نبردهای مهم در جریان جنگ جهانی دوم بود که در آن نیروی هوایی آلمان نازی با بمباران راهبردی هدف های نظامی و صنعتی بریتانیا قصد داشت زمینه را برای حمله و اشغال این کشور فراهم کند. نیروهای متفقین که در دونکرک محاصره شده بودند و با قایق به انگلستان فرار می کردند شاهد یک معجزه شدند و آن دستور مستقیم هیتلر به ژنرال هایش بود و آن این که پیشروی را متوقف کنید. اگر آلمان در ان زمان پیشروی می کرد ارتش انگلستان و فرانسه که تمام تجهیزات خود را به جا گذاشته بودند خسارت زیادی می دیدند؛ که بعدها بریتانیا از این موقعیت استفاده کرد و انتقام خود را در بمباران هامبورگ، بمباران لوبک و بمباران کلن و ۷ بمباران دیگر گرفت. این ده بمباران یکی بزرگترین صدمات را به المان نازی وارد کرد.
لهستان
چکسلواکی
نیوزیلند
استرالیا
کانادا
نبرد بریتانیا نبردی است که نامش از تلاشهای استراتژیک نیروی هوایی آلمان (موسوم به لوفت وافه) در طول تابستان و پائیز ۱۹۴۰ به منظور برتری هوائی بر نیروی هوائی سلطنتی انگلیس (موسوم به RAF) برگرفته شد. در ۱۸ ژوئن ۱۹۴۰ در دفتر نخست وزیری انگلستان وینستون چرچیل نخست وزیر این کشور طی سخنانی گفت: نبرد فرانسه به پایان رسیده است. اکنون نوبت نبرد بریتانیا است. تاریخ ثابت کرد این پیش بینی چرچیل بسیار درست بوده است.
نقشه آلمان یک عملیات آبی خاکی و هوابرد نیروی چترباز و پیاده کردن نیروها در بریتانیا در قالب عملیاتی بود که نام رمز آن شیر دریایی بود و به دنبال حملات هوایی شکل می گرفت. به عبارت دیگر حملات هوایی به بریتانیا پیش نیاز حمله آبی خاکی به بریتانیا بود.
نبرد بریتانیا اولین نبرد مهم به وسیله نیروی هوایی بود. این نبرد بزرگترین و مهمترین بمب باران هوایی تا آن تاریخ محسوب می شد. عدم موفقیت آلمان نازی در نابودی نیروی هوائی انگلیس و در هم شکستن روحیه مردم آن کشور اولین نقطه شکست قطعی آلمان در جنگ محسوب می شود.

دانشنامه آزاد فارسی

نبرد بریتانیا (Battle of Britain)
نبرد بریتانیا، بمباران لندن
نبرد هوایی بین انگلستان و آلمان از ۱۰ ژوئیه تا ۳۱ اکتبر ۱۹۴۰ در خلال جنگ جهانی دوم. در ابتدا آلمانی ها موقعیت بهتری داشتند، زیرا فرودگاه هایی را در هلند، بلژیک، و فرانسه تصرف کرده بودند و تا حدود زیادی از گزند حملات در امان بودند؛ از این فرودگاه ها مناطق جنوب شرقی انگلستان به راحتی در بُرد هواپیماهای جنگی آلمان قرار داشت. در اول اوت ۱۹۴۰ نیروی هوایی آلمان ۴,۵۰۰ فروند هواپیما از انواع مختلف را در اختیار داشت، در حالی که تعداد هواپیماهای نیروی هوایی سلطنتی انگلستان حدود ۳هزار فروند بود. نبرد بریتانیا یکی از اجزای برنامۀ تهاجم و تصرف انگلستان بود، که هیتلر در ۱۷ سپتامبر آن را برای مدتی نامحدود به تعویق انداخت و در ۱۰ اکتبر کنار گذاشت و به جای آن، حمله به شوروی را درپیش گرفت.


کلمات دیگر: