کلمه جو
صفحه اصلی

برنجک

فرهنگ فارسی

قسمی حلوا که از برنج نخست پخته و سپس سرخ کرده کنند و بر آن نرمه قند پاشند یا امروزه برنجک بر برنجی اطق میشود که آجیل فروشان آنرا پس از خیساندن لحظه چند در روغن نیک سرخ کرده قرار میدهند در نتیجه برنج پف می کند و ترد میشود و گاه آنرا با نمک و گاه با خاکه قند مخلوط میکنند .

لغت نامه دهخدا

برنجک. [ ب ِ رِ ج َ ] ( اِ مصغر ) قسمی حلوا که از برنج نخست پخته و سپس سرخ کرده کنند و بر آن نرمه قند پاشند. ( یادداشت دهخدا ) :
برنجک خود و دامک سرسبک
رسیدند هر دو دل از غم تنک.
نظام قاری.
|| امروزه برنجک بر برنجی اطلاق میشود که آجیل فروشان آنرا پس از خیساندن ، لحظه ای چند در روغن نیک سرخ کرده قرار میدهنددر نتیجه برنج پف می کند و ترد میشود و گاه آنرا با نمک و گاه با خاکه قند مخلوط میکنند.

دانشنامه عمومی

برنجک، نوعی خوراکی یا گونه ای از تنقلات است که از برنج و به روشی خاص تهیه می شود.
طرز تهیه برنجک-پرشین وی
طریقه تهیه این خوراکی را اینگونه توصیف کرده اند: برای تهیه برنجک، در ابتدا برنج را در آب کافی می جوشانیم تا اینکه مغز آن پخته شود و بعد از آن برنجهای پخته شده را آبکش میکنیم و آن ها را میگذاریم تا کاملاً خشک شود. بعد از آن، آن ها را در مقداری روغن تفت می دهیم تا پف کنند و قابل خوردن شوند.مقداری از شکر را به روش بن ماری ذوب می کنیم .سپس با برنجهای پف کرده مخلوط می کنیم تا برنجها به همدیگر بچسبند سپس روی یک سطح صاف آن ها را پهن کرده و با کمک وردنه یا پشت قاشق صاف می کنیم و بعد از خنک شدن آن ها را برش می زنیم.
سنگان برنجک سی تی سنگان نام یک قنات است


کلمات دیگر: