کلمه جو
صفحه اصلی

ورقه بن نوفل

فرهنگ فارسی

ورقه بن نوفل بن اسد بن عبدالعزی از طایفه قریش است . وی پیش از تولد رسول اکرم میزیست . با آنکه در عصر جاهلیت بسر میبرد از بت ها دوری گرفت و از قربانیهائی که برای بتان میکردند امتناع نمود او اوایل عصر نبوت را درک کرد ولی قبل از شروع دعوت اسلام وفات یافت . اشعاری بدو منسوب است که از تفکر عمیق وی حکایت می کند .

دانشنامه عمومی

ورقة بن نوفل. ورقة بن نوفل پسر عموی خدیجه، همسر محمد پیامبر اسلام بود که بر کتاب های مقدس تورات و انجیل احاطه داشت. وی مسیحی بود، و روایت شده است که او انجیل را به عربی یا آرامی برگردانده است. هرچند منابع دیگری ترجمه انجیل و تورات را مربوط به زمان هارون الرشید می دانند.
ورقه زمان رسالت پیامبر اسلام را درک نکرد. محمد تورات و انجیل را نزد او آموخت که بعدها آنها را مبنای احکام دین خود قرار داد .

دانشنامه آزاد فارسی

وَرَقَةُ بنِ نوفِل
عابد و حکیم مکّه در پایان دورۀ جاهلیت و پسرعموی حضرت خدیجه. پیش از ظهور اسلام به مسیحیت گروید. رابطۀ او با پیامبر اسلام (ص) از دو جنبه اهمیت دارد: یکی آن که وقتی نزول وحی به پیامبر (ص) و نشانه های نبوّت را از زبان خدیجه کبری شنید آن را تأیید کرد، گرچه عصر رسالت را در نیافت و درگذشت. دیگر آن که برخی دشمنان اسلام ادعا کردند که قرآن را، او به پیامبر (ص) تعلیم داده است؛ گرچه مردم هرگز ندیده و نشنیده بودند که او در عمر طولانی اش دربارۀ حقایقی چون معارف قرآن سخن بگوید و اصلاً از علومی که در قرآن کریم مطرح شده است، بی اطّلاع بود.

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] ورقة بن نوفل. ورقة بن نوفل قریشی، پسرعموی خدیجه، همسر پیامبر (صلی الله علیه و آله وسلم) بود. براساس برخی نقل ها «ورقه» قبل از ظهور اسلام، در جست وجوی دین حقیقی و الهی بود و در نهایت به مسیحیت ـ که دین حق آن زمان بود ـ معتقد شد و آشنایی بسیاری با کتاب مقدس پیدا کرد. مهم ترین بخش زندگی او که در تاریخ آمده (و البته باید مورد بررسی قرار گیرد)، هنگامی است که پیامبر (صلی الله علیه و آله وسلم) خبر نبوت خود را به خدیجه می دهد و او نیز به سراغ ورقه ـ پسرعموی مسیحی خود ـ رفته و «ورقه» نیز نبوت پیامبر را تصدیق می کند.
ورقة بن نوفل بن اسد بن عبدالعزی پسرعموی خدیجه همسر پیامبر (صلی الله علیه و آله وسلم) بود.


کلمات دیگر: