کلمه جو
صفحه اصلی

لال مانس

دانشنامه عمومی

لال مانس (هندی: लाल मांस؛ انگلیسی: Laal maans) نوعی کاری گوشت است که خاستگاه آن راجستان هند است.
پرونده های رسانه ای مربوط به لال مانس در ویکی انبار
لال مانس در زبان هندی به معنی «گوشت قرمز گوسفند» است و برای تهیهٔ آن، گوشت گوسفند را در دَلَمهٔ شیر و ادویه جات تند به ویژه فلفل قرمز تند و سیر می خوابانند. نتیجهٔ حاصله، غذایی بسیار تند است که بر حسب روش پخت، آبگوشت غلیظ یا رقیقی دارد و معمولاً نان «چاپاتی» (در تابستان) یا نان «باجرا» را (در زمستان) در آن ترید می کنند.
در گذشته های دور، این غذا مخصوص اشراف بود و آن را با گوشت گراز یا گوزن درست می کردند؛ اما امروزه، گوشت لطیف و نازکِ گوسفند جایگزین آن ها شده است.


کلمات دیگر: