معنی: نام حاکم سیستان در زمان یزگرد پادشاه ساسانی
ماهو
فرهنگ اسم ها
معنی: نام حاکم سیستان در زمان یزگرد پادشاه ساسانی
فرهنگ فارسی
( اسم ) زیب زینت آرایش : ور ز چپ اندر آیدت آهو خوب رو را چه حاجت ماهو ? ( آذری طوسی جها . رشیدی )
نام حاکم سیستان بوده
( جمله اسمی ) چیست آن .
فرهنگ معین
لغت نامه دهخدا
ماهو. (اِخ ) نام حاکم سیستان بوده است و او از جانب یزدجرد حکومت کرد و او را ماهویه هم می گفته اند. (برهان ). نام یکی از حکام سیستان بوده که از جانب یزدگرد شهریار، حکومت داشته پس از فرار یزدگرد از لشکر اسلام و رفتن به مرو، ماهویه با خاقان ترکستان سازش کرده جمعی را فرستاده یزدگرد را کشتند. آن را ماهویه نیز گویند. (انجمن آرا) (آنندراج ). و رجوع به ماهوی و ماهویه شود.
ور ز چپ اندر آیدت آهو
خوب رو را چه حاجت ماهو.
ماهو. [ هَُ وَ ] ( ع جمله اسمیه ) کلمه مرکب از «ما» و «هُوَ» یعنی چه چیز است آن.( ناظم الاطباء ). آن چیست. چیست آن. ( یادداشت به خط مرحوم دهخدا ). سؤال بواسطه ماهو از ذات و حقیقت و ماهیت شی می شود چنانکه گویند «الانسان ماهو» و یا «الحیوان ماهو» که پاسخ آن ذاتیات است و چنان که در پاسخ سؤال اول باید گفته شود انسان حیوانی است ناطق و در پاسخ سؤال دوم گفته شود حیوان جسمی است نامی ، حساس ، متحرک بالاراده. ( فرهنگ علوم عقلی دکتر سجادی ).
ماهو. ( اِخ ) نام حاکم سیستان بوده است و او از جانب یزدجرد حکومت کرد و او را ماهویه هم می گفته اند. ( برهان ). نام یکی از حکام سیستان بوده که از جانب یزدگرد شهریار، حکومت داشته پس از فرار یزدگرد از لشکر اسلام و رفتن به مرو، ماهویه با خاقان ترکستان سازش کرده جمعی را فرستاده یزدگرد را کشتند. آن را ماهویه نیز گویند. ( انجمن آرا ) ( آنندراج ). و رجوع به ماهوی و ماهویه شود.
ور ز چپ اندر آیدت آهو
خوب رو را چه حاجت ماهو.
آذری (از فرهنگ رشیدی ).
|| چوبدست شتربانان را نیز گویند که بدان شتر را برانند. (برهان ). صاحب برهان نوشته که چوب دستی ساربانان را نیز گویند و سهوکرده آن باهو است نه ماهو و به معنی عصاست . (انجمن آرا) (آنندراج ). بدین معنی مصحف باهو است .
ماهو. [ هَُ وَ ] (ع جمله ٔ اسمیه ) کلمه ٔ مرکب از «ما» و «هُوَ» یعنی چه چیز است آن .(ناظم الاطباء). آن چیست . چیست آن . (یادداشت به خط مرحوم دهخدا). سؤال بواسطه ٔ ماهو از ذات و حقیقت و ماهیت شی ٔ می شود چنانکه گویند «الانسان ماهو» و یا «الحیوان ماهو» که پاسخ آن ذاتیات است و چنان که در پاسخ سؤال اول باید گفته شود انسان حیوانی است ناطق و در پاسخ سؤال دوم گفته شود حیوان جسمی است نامی ، حساس ، متحرک بالاراده . (فرهنگ علوم عقلی دکتر سجادی ).
فرهنگ عمید
دانشنامه آزاد فارسی
(یا: چیستی، در لغت به معنیِ چیست او یا آن) در اصطلاح منطق، لفظی که برای پرسش از ماهیت یک چیز به کار می رود. به همین سبب، «ما» در تعبیر «ماهو؟»، مای حقیقیّه است. مثل «ما الانسان: انسان چیست؟» با توجه به مورد پرسش (متعلّق سؤال) پاسخ ماهو دو چیز است: ۱. نوع، اگر از امر جزئی پرسش شود، مثل این که بپرسند احمد یا حسن چیست که پاسخ «انسان» (نوع) است؛ ۲. حدّ تام، اگر از امر کلی پرسش شود مثل این که بپرسند انسان چیست (ما الانسان)؟ که پاسخ «حیوان ناطق» است. نیز ← نوع
پیشنهاد کاربران
پسر ماه تابان
محسن یعنی بدرخشندگی نیک ماه
فقط امدم شادت کنم: )
اگه گفتین وقتی برنج با آب میخورین چی بهش میگن . . . ؟؟
.
.
.
میگن. . . واترپلو
خداییش از این همه اطلاعاتی که در اختیارتون میزارم استفاده کنین بدردتون می خوره
رجوع شود به بخش سوم از جلد سوم کتاب منطق صوری مرحوم دکتر محمد خوانساری، چاپ پنجاه و سوم، صفحه ۱۱۳، سطر نخست ( در تعریف نوع )