کلمه جو
صفحه اصلی

ثمرین

دانشنامه عمومی

شهرثمرین در۱۶کیلومتری شمال غرب شهر اردبیل قراردارد. دراسفند ۱۳۸۸ براساس تصویب هیئت وزیران به بخش تبدیل شد.و در سال ۱۳۹۶به شهر تبدیل شد ثمرین دارای شرایط اقلیمی مناسب برای کشاورزی و دامداری می باشد. با توجه به این که در ۱۸ کیلومتری کوه سبلان قرار گرفته،دارای چشمه های فراوان است. به طوری که علی رغم لوله کشی آب همچنان مردم از این چشمه ها مراقبت نموده و مورد استفاده قرار می دهند. ثمرین توسط جاده ای آسفالتی به اردبیل متصل شده است. ثمرین از امکاناتی همچون بهداری -برق - تلفن -گاز لوله کشی و همچنین تجهیزات وماشین آلات کشاورزی برخوردار است. زبان مردم آن ترکی است.ثمرین دارای هفت کوچه یا محله به نام های حسین آباد، اورتا کوچه، پیرقل لو،جرائیل،قاراخانلو ،صادق لو و حسین آل لو می باشد.
دهستان غربی به مرکزیت ثمرین یکی از مناطقی بود که به مرکز فعالیت فرقه دموکرات آذربایجان در سال ۱۳۲۴ تبدیل شده بود. عده ای از کشاورزان با توجه به وعده های دموکرات ها، به آن ها پیوسته، مسلح شدند و در غائلهٔ خونین اشغال پادگان مشگین شهر شرکت کردند. پس از فرار پیشه وری و ختم غائله، مردم روستا هفده نفر شرکت کنندگان در غائله مشگین شهر و سران فرقه در دهستان را تحویل نیروهای ارتش دادند که همگی اعدام شدند.
مساحت بنای اصلی حدود ۱۶ متر مربع و مصالح مصرفی خشت و کاهگل بوده که در زمین لرزه اسفند ماه سال ۱۳۷۵هجری شمشی تخریب شده است. مقدمات احداث بنای جدید به همت اعضای شورای روستا فراهم آمده بود که در حال حاضر (سال۱۳۸۹) به صورت نیمه کاره رها شده است. مصالح مصرفی در بنای جدید به صورت عمده، آجر است.
اشخاص تحصیل کرده در ثمرینمعلمان شاخص: میر یوسف سید مجرد ثمرین

پیشنهاد کاربران

در ثمرین اگرکارخانی بنا گرددمردم ثمرین معجبور به رفتن به تهران نمیشوند و به پراکندکه این دیار نمی گردد .

سومرین نام اصلی این شهر است
زنده یاد سریه عیدی از مجاهدان آزادی خواه این شهر بود که به تنهایی 24 ساعت در مقابل ارتش شاه ایستادگی کرد و بلاخره در شهریور 1325 توسط مزدوران شاه اعدام شد یادش گرامی


کلمات دیگر: