کلمه جو
صفحه اصلی

چاران

لغت نامه دهخدا

چاران. ( اِخ ) دهی جزء دهستان ارنگه بخش کرج شهرستان تهران 27 هزارگزی شمال خاور کرج و 8 هزارگزی خاوری راه شوسه کرج بچالوس ، کوهستانی و سردسیر با 698 تن سکنه. آب آن از چشمه سار، محصول آنجا غلات ، باغات میوه ، لبنیات ، شغل اهالی زراعت و گاوداری و کرباس بافی ، راه آن ماشین رو است. مزرعه چمن زار و مرتع پنج سار جزء این ده است. ( فرهنگ جغرافیائی ایران ج 1 ).

دانشنامه عمومی

چاران روستایی در نزدیکی سد امیر کبیر است. روستای چاران یک روستای کوهستانی با آب و هوای معتدل است. مردم روستا به زبان تاتی سخن می گویند.
ایستگاه لرزه نگاری چاران
نقشه روستا
در ابتدای مسیر روستای خور و در کنار روستای جی، آبشاری به نام آبشار چاران در نزدیکی روستایی به همین نام واقع گشته است. دره فرعی چاران به موازات دره خور قرار گرفته و از یک رودخانه پرآب و آبشاری زیبا برخوردار است. روستای چاران یک روستای کوهستانی با آب و هوای معتدل است. این روستا جزء دهستان ارنگه شهرستان کرج در ۲۷ کیلومتری شمال خاور کرج و ۸ کیلومتری خاوری راه کرج به چالوس واقع است. ابتدای جاده کرج چالوس جاده فرعی به طول ۸ کیلومتر در مسیر خور غرب و ارتفاعات چشمه شاهی و پهنه سار، دره فرعی چاران به موازات دره خور و در قسمت جنوبی آن قرار دارد. مسیر رسیدن به آبشار، پوشیده از باغات و مزارع است. آبشار چاران ارتفاعی حدود ۱۰ متر دارد. از روستای چاران تا محل آبشار، سرسبز است و با حداکثر یک ساعت پیاده روی می توان به آن رسید. پوشش سبز پلکان های این آبشار بسیار زیباست.
برای صعود به قله پهنه سار از شهرستان کرج به سمت جاده چالوس پس از طی مسیر ۲۰ کیلومتر نرسیده به سد کرج و در منطقه ای بنام آدران و بعد از پلیس راه آدران به سمت راست که تابلوی خوزنکلاء در مسیر جاده دیده می شود و پس از طی کردن جاده آسفالته پر پیچ و خم به دو راهی پیست اسکی خور که به سمت راست ادامه مسیر می دهیم می رسیم که این جاده به ده چاران منتهی می شود.
در این روستا یکی از ایستگاه های زلزله نگاری متعلق به پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله نیز وجود دارد.


کلمات دیگر: