کلمه جو
صفحه اصلی

سالاد الیویه

فرهنگ فارسی

( اسم ) نوعی سالاد . طرز تهیه - نیم کیلو سیب زمینی استانبولی نیم کیلو هویج فرنگی نیم کیلو نخود سبز و نیک کیلو خیار شور را با یک مرغ در آب می رپزند . سپس سیب زمینی و حویج را با گوشت ریز ریزکنند و نخود پخته را بدان اضافه نمایند . از یک قوطی روغن زیتون خوب قطره قطره داخل ظرف کنند و هم زنند . چون روغن زیتون سفت شود چنده قطره آب لیمو در آن چکانند و باز هم زنند . همینکه حل شد مجددا روغن زیتون در آن ریزند و هم زنند . بهمین ترتیب عمل کنند تا باندازه یک کاسه کوچک ازین مایع منجمد بدست آید . سپس مخلوط سیب زمینی و حویج و نخود و گوشت مرغ را داخل بشقابی کنند و روی آن مایع مذکور را ریزند و آنگاه روی مجموع را بوسیله زیتون درشت گوجه فرنگی و تربچه نقلی تزیین نمایند .

دانشنامه عمومی

سالاد الیویه یا الیویه (به روسی: салат Оливье، برگرفته از فرانسوی: Salade Olivier) سالادی روسی و نوعی غذای سرد است که از طبخ گوشت یا مرغ یا کالباس به همراه سیب زمینی آب پز و سس مایونز و خیارشور و دیگر مواد غذایی درست می شود. این سالاد در ایران به «سالاد الیویه» و «سالاد الویه» و در اروپا و آمریکای لاتین به «سالاد روسی» معروف است.
پرونده های رسانه ای مربوط به سالاد الیویه در ویکی انبار
این سالاد در سدهٔ نوزدهم میلادی توسط لوسین الیویه، سرآشپز بلژیکیِ فرانسوی تبارِ «رستوران اِرمیتاژ» در مسکو ابداع شد و به تدریج در کشور روسیه، کشورهای اروپایی، و بسیاری دیگر از کشورهای جهان طرفداران زیادی پیدا کرد. این سالاد سال هاست که به عنوان یکی از اقلام اصلیِ شام شب سال نو در روسیه و کشورهای شوروی سابق قلمداد می شود.


کلمات دیگر: