قورقا کلمه ای ترکی است که از فعل « قووورماق » گرفته شده است .قورقا به گندم تفت شده گفته می شود. در منطقه آذربایجان قورقا در فصول سرد خصوصا در شب چله و عید نوروز استفاده می شود. در عیدنوروز قورقا را در سفره هفت سین هم می گذارند.
قورقا یا قوْوۇرقا ( Qovurqa ) : گندم تفت داده شده یکی از تنقلات بومی و قدیمی آذربایجان است که زینت بخش سفره های �چیلله گئجه سی�، �چرشنبه آخشامی� و �ایل بایرامی� می باشد
در برخی مناطق آذربایجان کنجد و قورقا هم را باهم تفت می دهند و بعنوان یک میان وعده استفاده می کنند
قوورقا نه قاورقا که میشه کاوکا ترکی استامبولی در اصل معنیش است دعوا