کلمه جو
صفحه اصلی

سازمان ملی جوانان

دانشنامه عمومی

سازمان ملی جوانان از جمله سازمانهای دولتی ایران بود که بنابر قانون برنامه سوم توسعه، در حد فاصل مهر ۱۳۷۹ تا خرداد ۱۳۹۰، به عنوان جایگزین شورای عالی جوانان بود که در نهایت نیز با حکم محمود احمدی نژاد، منحل شد. رؤسای این سازمان در طول مدت فعالیتش، در اصل همان دبیرهای شورای عالی جوانان بودند که چارچوب فعالیت های یکسانی را شامل می شدند منتهی تحت عنوان سمتی متفاوت.
سید مرتضی میرباقری: ۱۳۷۹ تا ۲۹ خرداد ۱۳۸۲
رحیم عبادی: ۲۹ خرداد ۱۳۸۲ تا ۷ شهریور ۱۳۸۴
از اهداف سازمان ملی جوانان، حل مسایل جوانان، اعتلا و رشد نسل جوان کشور و استفاده بهینه از استعدادها و توانایی های نسل جوان می باشد.
سازمان دارای وظایفی چون، مطالعه و پژوهش در حوزه های راهبردی امور جوانان، تدوین برنامه جامع ساماندهی امور جوانان کشور، دریافت گزارش عملکرد دستگاه های اجرایی مرتبط با امور جوانان و بررسی فعالیت های این دستگاه ها، مطالعه و بررسی قوانین و مقررات مربوط به جوانان، تهیه گزارش وضعیت جوانان کشور در سطح ملی، ارائه شیوه های مناسب برای استفاده بهینه از استعدادها و توانایی های جوانان و... می باشد.
جهت ترویج فرهنگ و معارف قرآنی در بیان جوانان کشور، سازمان ملی جوانان در تاریخ ۱۷ مرداد ماه ۱۳۸۹ اقدام به راه اندازی مرکز فعالیت های قرآنی ویژه جوانان نمود.همچنین وب سایت این مرکز با نام "ایکا" در رمضان المبارک ۱۴۳۱ افتتاح گردید.

دانشنامه آزاد فارسی

سازمان ملّی جوانان
سازمانی تصویب شده توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی در ۱۳۷۱ش، با نام «شورای عالی جوانان» و با هدف مقدمه و زمینه سازیِ برنامه هایی برای رسیدگی به امور جوانان. طرح و تدوین منشور تربیتی نسل جوان در چهارده عرصه و ۹۸ اصل به عنوان اقدامی اساسی و زیربنایی برای سیاست گذاری و برنامه ریزی امور جوانان در ششمین جلسۀ شورای عالی جوانان به تصویب رسید و در شهریور ۱۳۷۳ طی بخشنامه ای از سوی رئیس جمهور برای اجرا به همۀ وزارتخانه ها، سازمان ها و مؤسسه های دولتی ابلاغ شد. شورای عالی جوانان در ۱۳۷۷ به «مرکز ملی جوانان» و در ۱۳۸۰ به «سازمان ملی جوانان» تغییر نام داد. هدف از تشکیل سازمان ملی جوانان فراهم کردن موجبات اجرای مصوبات شورای عالی جوانان و راهبری و هدایت امور مربوط به جوانان و برنامه ریزی، نظارت، هماهنگی و برقراری ارتباط با دستگاه های دولتی در ارتباط با امور جوانان، و نیز کوشش در جهت ایجاد فرصت های شغلی، حرفه آموزی، امکانات و فضاهای سالم فرهنگی و تربیتی و فراهم آوردن موجبات تأمین مسکن و تشکیل خانواده از طریق دستگاه های مربوط و نظارت بر نحوۀ عملکرد و ارزیابی نتایج فعالیت های آنان است.


کلمات دیگر: