کلمه جو
صفحه اصلی

قیمه نثار

دانشنامه عمومی

قیمه نثار خوراکی اصالتاً قزوینی است. این خوراک با برنج و گوشت و خلال بادام و پسته و پیازداغ درست می شود.این خوراک در گویش عامیانه به غلط قیمه نساء خوانده می شود.
سایت آشپزی گورمند
آموزش مرحله به مرحله قیمه نثار همراه با عکس
در قزوین ادویه ای موجود هست به نام ادویه مخصوص قیمه نثار که اگر بتوانید نوع مرغوب آن را پیدا کنید، خوراک شما بی نهایت خوش عطر می شود. این خوراک درگذشته جزو خوراک های تشریفاتی محسوب می شد و در عروسی ها هم به عنوان شام عروسی همراه با سبزی خوردن سرو می شده است.
برنج: ۴ پیمانه (۶۰۰ گرم)، گوشت گوسفند: ۲۵۰ گرم قیمه شده، پیاز: یک عدد، زعفران حل شده: یک دوم پیمانه، زرشک: نصف پیمانه، خلال پسته و خلال بادام: هر کدام یک و نیم پیمانه، روغن مایع و نمک و فلفل: به مقدار لازم.
برنج خیسانده و پس از آن درون آب جوش ریخته می شود. پس از آبکش کردن (کمی سفت برداشته می شود) با اضافه کردن زعفران حل شده بر روی برنج، به وسیلهٔ دم کنی، روی حرارت پلوپز اجاق گاز گذاشته می شود تا دم بکشد. خلال کردن پیاز نازک شده و پس از تفت دادن در روغن مایع به گوشت ریز شده افزوده می شود.

پیشنهاد کاربران

قیمه نثار غذایی اصالتا قزوینی است. این غذا با برنج، گوشت، زعفران، خلال بادام و پسته، زرشک، پیاز داغ و . . . درست می شود.
قیمه به معنی خورش که با گوشت خردکرده تهیه کنند و نثار به معنی آنچه نثار شود در عروسی برای حاضران. این غذا در گویش عامیانه به غلط قیمه نساء خوانده می شود. در قزوین ادویه ای موجود هست به نام ادویه مخصوص قیمه نثار که اگر بتوانید نوع مرغوب آن را پیدا کنید، غذای شما بی نهایت خوش عطر می شود. این غذا درگذشته جزو غذاهای تشریفاتی محسوب می شد و در عروسی ها هم به عنوان شام عروسی همراه با سبزی خوردن سرو می شده است.


کلمات دیگر: