کاربونارا (به ایتالیایی: Pasta alla carbonara)، یکی از انواع سس پاستا با منشأ ایتالیایی است. تخم مرغ و بیکن یا پانچتای (pancetta) سرخ شده یا گوشت نمک زدهٔ خوک (pancetta) مواد اصلی آن را تشکیل می دهند. احتمالاً توسط زغال کاران نواحی مرکزی ایتالیا و اطراف شهر رم به وجود آمده است. گفته می شود که در ابتدا زغال موجود در محیط به طور طبیعی در داخل پاستا وارد می شده است و امروزه به علت تقلید از نمونه های اولیه مقدار نسبتاً زیادی فلفل سیاه در آن بکار برده می شود. هر چند چندین فرضیهٔ دیگر نیز برای منشأ آن وجود دارد و در واقع محل قطعی منشأ آن هنوز نامشخص است. تخم مرغ و پنیر پارمیجانو یا پنیر Pecorino Romano با یکدیگر مخلوط می شود. گوشت خوکی که بخوبی سرخ شده نیز با پاستایی که پخته شده مخلوط می شود. افزودن تخم مرغ و پنیر به این پاستا حالتی کرم مانند به آن می دهد. در پایان مقدار نسبتاً زیادی فلفل سیاه خورد شده نیز بر روی آن پاشیده می شود. در برخی از دستورها به تخم مرغ، خامه نیز اضافه می شود.
پرونده های رسانه ای مربوط به کاربونارا در ویکی انبار
پرونده های رسانه ای مربوط به کاربونارا در ویکی انبار
wiki: کاربونارا