طعامی از روغن و گردوی کوبیده و پیاز داغ و کشک و شنبلیله خشک . کاله جوش .
کله جوش
فرهنگ فارسی
لغت نامه دهخدا
دانشنامه عمومی
کله جوش یا کاله جوش یکی از خوراکی های ایرانی است. از نام های دیگر آن می توان به «کشک کله جوش»، «اشکنه کل جوش»، «قتقو»، «دفکلی»، و «دوغ گرم» اشاره کرد.
کشک ساییده
پیاز ساطوری
مغز گردوی نیم کوب
روغن
زردچوبه
نعنای خشک
شیرین بیان سابیده شده-یک قاشق غذاخوری
روغن را در دیگچه روی آتش ملایم داغ می کنند و پیاز را تفت می دهند و مغزگردو، نعنا و زردچوبه را اضافه می کنند و کمی هم می زنند. بعد از اینکه خوب تفت داده شد کشک کاملاً سابیده شده بهمراه آب لازم اضافه می کنند و خوب آن را هم می زنند. قبل از اینکه کشک جوش بخورد یا با اولین قل خوردن غذا را از روی گاز برمی دارند. بسته به سلیقه می توان ادویه های دیگری مانند شیرین بیان هم اضافه کرد نکته مهم اینکه کشک نباید جوش بخورد و قل بزند وگرنه خراب می شود.به همین دلیل به آن کل جوش می گویند یعنی قبل از جوش.کاله جوش را با نان خرد کرده و نعنا و ریحان و پیاز سفید سر سفره می گذارند؛ و یک بشقاب بادنجان سرخ کرده سفرهٔ کاله جوش را کامل می کند.
در برخی مناطق از دوغ به جای کشک و همین طور گاهی آرد به همراه گردو استفاده می شود.
دریابندری، نجف، با همکاری فهیمه راستکار، کتاب مستطاب آشپزی، از سیر تا پیاز، تهران: نشر کارنامه، تابستان ۱۳۸۴، جلد اول، ص ۹۸۰.
کشک ساییده
پیاز ساطوری
مغز گردوی نیم کوب
روغن
زردچوبه
نعنای خشک
شیرین بیان سابیده شده-یک قاشق غذاخوری
روغن را در دیگچه روی آتش ملایم داغ می کنند و پیاز را تفت می دهند و مغزگردو، نعنا و زردچوبه را اضافه می کنند و کمی هم می زنند. بعد از اینکه خوب تفت داده شد کشک کاملاً سابیده شده بهمراه آب لازم اضافه می کنند و خوب آن را هم می زنند. قبل از اینکه کشک جوش بخورد یا با اولین قل خوردن غذا را از روی گاز برمی دارند. بسته به سلیقه می توان ادویه های دیگری مانند شیرین بیان هم اضافه کرد نکته مهم اینکه کشک نباید جوش بخورد و قل بزند وگرنه خراب می شود.به همین دلیل به آن کل جوش می گویند یعنی قبل از جوش.کاله جوش را با نان خرد کرده و نعنا و ریحان و پیاز سفید سر سفره می گذارند؛ و یک بشقاب بادنجان سرخ کرده سفرهٔ کاله جوش را کامل می کند.
در برخی مناطق از دوغ به جای کشک و همین طور گاهی آرد به همراه گردو استفاده می شود.
دریابندری، نجف، با همکاری فهیمه راستکار، کتاب مستطاب آشپزی، از سیر تا پیاز، تهران: نشر کارنامه، تابستان ۱۳۸۴، جلد اول، ص ۹۸۰.
wiki: کله جوش
واژه نامه بختیاریکا
دوه بُره؛ آش دوغ
پیشنهاد کاربران
اگر املای این کلمه رو به انگلیسی هم می گذاشتید خیلی بهتر بود . . . .
ممنون . . . .
. . . . If you put here the spelling of this word it was much better
ممنون . . . .
. . . . If you put here the spelling of this word it was much better
کلمات دیگر: