کلمه جو
صفحه اصلی

شاورما

دانشنامه عمومی

کباب کردن عمودی یک سیخ مملو از تکه های گوشت انباشته شده و بریدن به صورت تراشه نازک از رویه آن به محض پخته شدن، که برای اولین بار در قرن 19 میلادی در امپراتوری عثمانی ابداع شد جایی که در آن به دونر کباب معروف است. شاورما همانند gyros یونانی از آن نشأت گرفته شده است.شاورما توسط مسیحیان لبنانی که در اواخر قرن 19 و اوایل قرن 20 به آمریکای مرکزی مهاجرت کردند ،وارد مکزیک شد. جایی که در آن به Al pastor معروف است.
شاورما تلفظ عربی کلمه ی ترکی چَویرمَا çevirme ' به معنای گرداندن است که اولین بار در قرن 19 میلادی در امپراتوری عثمانی کبابی به این نام ابداع شد. بعد ها با آمدن موتر برقی و استفاده از آن در کباب پز، واژه دونَر (UK: /ˈdɒnər/, US: /ˈdoʊnər/; Turkish: döner) که به معنی چرخیدن (در حال چرخیدن یا چرخان) است جایگزین آن شد. در آن از گوشت بره،گوسفند، بز، مرغ، بوقلمون، گاو، گوساله یا ترکیبی از آنها استفاده می شود که معمولاً تمام روز به شیوه سیخ گردانی بریان می شود. قسمت های پخته شده گوشت به صورت تراشه هایی بریده می شوند و گوشت های زیرین را در معرض حرارت قرار می دهند. با وجود آنکه می توان گوشت را به تنهایی و به صورت پرسی میل کرد، ساندویچ های شاورمایی که داخل نان مخصوص پیتا پیچیده شده اند، طرفداران زیادی دارد. شاورمای اصیل معمولاً به همراه تبوله، فتوش، نان طابون، تاهینی، حمص، شلغم، گوجه فرنگی و خیار سرو می شود. این غذا امروزه به عنوان یک نوع فست فود در سراسر دنیا شناخته شده است.
شاورما تلفظ عربی کلمه ی ترکی چَویرمَا .çevirme 'turning', referring to the turning rotisserie نام های ترکی دونَر و یونانی جایرو هر دو به معنی چرخیدن است.

پیشنهاد کاربران

نام رودی در استان خوزستان در کنار کارون که از آن برای خنک کردن گاو میش ها استفاده می شود

در پارسی " چرخان " که در ترکی به آن " چویرما " گویند که تازی آن " شاورما " شده است و گونه ای کباب ترکی عثمانی می باشد با واژه دونر ( چرخان ) از یک ریشه است.


کلمات دیگر: