کلمه جو
صفحه اصلی

کام کوات

دانشنامه عمومی

کام کوات (اسم محلی آن پُرِنجی است) میوه ای از خانوادهٔ مرکبات که شبیه پرتقال است و پوست نارنجی رنگ دارد. درون آن مانند سایر مرکبات لایه لایه است، ولی اندازه و شکل آن مانند خرما است. این میوه معمولاً با پوست خورده می شود و از آن مربا نیز تهیه می گردد. این میوه در شمال ایران هم می روید.
این میوه زمستانه – بهاره از خانواده مرکبات بوده و از لحاظ طعم بسیار شبیه به سایر مرکبات است با این تفاوت که این میوه را می توان به صورت درسته و با پوست مصرف کرد.
درخت کامکوات دارای برگ های ریز و همیشه سبز است و بومی بخشی از کوه های جنوب شرق چین است و در حال حاضر به منظور بهره برداری از میوهٔ لذیذ آن و همچنین به عنوان یک گیاه تزئینی در نقاط دیگر دنیا از جمله ایالات متحده کشت و پرورش داده می شود.
در فصل زمستان یک درخت بالغ کامکوات می تواند وزن چند صد عدد از میوه زیبایش را که هرکدام به اندازه یک زیتون درشت هستند، تحمل کند.
زمانی که میوه کامکوات را برش می زنیم ظاهری شبیه به یک پرتقال کوچک دارد که پره های آن به سفتی به یکدیگر و پوسته خارجی متصل شده اند و عموماً یک یا دو عدد هسته در مرکز هر پره وجود دارد. طعم هسته آن، مانند هسته های پرتقال تلخ است و هنگام خوردن میوه باید از دهان خارج شده و دور ریخته شود. کامکوآت هایی که در باغ یا باغچه کاشته می شوند (نه در گلدان)، می توانند تا ارتفاع ۲٫۵ متر و عرض ۱۸۰ سانتی متر رشد کنند.

دانشنامه آزاد فارسی

کامْکوات (kumquat)
کامْکوات
میوۀ کوچک زرد نارنجی تعدادی از درختان همیشه سبز، بومی آسیای شرقی، متعلّق به جنس فورتونلّا Fortonella و تیرۀ مرکبات. این درختان در سراسر مناطق استوایی کشت می شوند و بین۲.۴ تا۳.۶ متر ارتفاع دارند. این گیاهان دارای برگ های سبز تیره و گل هایی معطر و سفیدند. این میوه به صورت تازه با پوست و به صورت کمپوت یا مربا مصرف می شود. معروف ترین نوع آن کامکوات بیضوی یا ناگامی است.

پیشنهاد کاربران

میوه ای از تیره مرکبات - پرتقال تزئینی - به شکل ورنگ وطعم پرتقال وبه اندازه تخم کفتر که باپوست خورده مشود. مربای ان بسیار خوشمزه است.

پورنج یا پورنجی نام ایرانی آن است.


کلمات دیگر: