کلمه جو
صفحه اصلی

نخود کفتری

دانشنامه عمومی

نخود کفتری (نام علمی: Pigeon pea)، نخود رنگی ، نخود کنگو یا نخود سودانی یکی از حبوبات است.دانه ها قبل از جداسازی پوست   Cajanus cajan
این گیاه در ایران معمولاً برای تهیه لپه کشت می شود.
دانه ها قبل از جداسازی پوست
Cajanus cajan

دانشنامه آزاد فارسی

نُخودِ کَفْتَری (pigeon pea)
نوعی نخودفرنگی چوبی چندساله، با نام علمی کاژانوس کاجان، از بقولات. این گیاه در بسیاری از نقاط افریقا، آسیا و امریکای لاتین تولید می شود و در حدود پنج درصد از محصول بنشن جهان را شامل می شود. فصل رشد نخود کفتری شش تا نُه ماه است. هم به صورت خشک، برای مصرف در سوپ دال، و هم زودتر از وقت مقرر، یعنی هنگامی که سبز است، برداشت می شود که آن را مانند سبزی خوراکی مصرف می کنند. این گیاه غنی از مواد مغذی و حاوی ۲۸درصد پروتئین است. از نخود معمولیدَه برابر چربی، پنج برابر ویتامین آ، و سه برابر ویتامین ث بیشتر دارد. کاشت نخود کفتری موجب غنی سازی خاک از نیترات می شود. یک گونه از کاژانوس ها، با نام کاژانوس ایندیکوس، در بلوچستان می روید و اهالی به آن آهار می گویند.


کلمات دیگر: