کلمه جو
صفحه اصلی

کاله جوش

فرهنگ فارسی

( اسم ) نوعی خوراکی . طرز تهی. آن چنین است : نان را ریزه کنند همچنانکه برای اشکنه و کشک باب نرم کرده را با روغن و کمی فلفل و زیره و مغز گردکان و نانهای ریزه کرده در دیگ ریزند و دو سه جوش داده فرود آورند و خورند ( نوع دیگر از آن هم معمولست ): [ ماییم سه چار شخص معهود آزرده ز دور چرخ و انجم ] . [ داریم هوای کالجوشی از بی برگی نه از تنعم ] . [ اسبابش جمله هست حاصل جز روغن و کشک و نان و هیزم ] . ( نظام الدین قمری اصفهانی )

لغت نامه دهخدا

کاله جوش. [ ل َ / ل ِ ] ( اِ ) کالجوش. کله جوش. کالیجوش. رجوع به کالجوش شود.

دانشنامه عمومی

کله جوش یکی از گونه های خوراک ایرانی است. از نامهای دیگر آن می توان به و کشک کله جوش و اشکنه کل جوش اشاره کرد.این غذا بیشتر در استان خراسان و یزد رایج بوده است. در جنوب فارس به این غذا «کره جیش» گفته می شود.

دانشنامه آزاد فارسی

کالِه جوش
(یا: کالجوش) از غذاهای سادۀ ایرانی (← آشپزی_ایرانی،_مکتب)، از انواع اشکنه، فراهم آمده از کشک ساییده، پیاز ساطوری شده، مغز گردوی نیم کوب، نعنای خشک، زردچوبه، و روغن که مانند آبگوشت نان را در آن ترید می کنند.


کلمات دیگر: