کلمه جو
صفحه اصلی

برف و شیره

دانشنامه عمومی

برف و شیره (نیز: برف شیره یا برف با شیره) یک دسر سنتی ایرانی است که از مخلوط کردن برف تازه با شیره تولید می شود. این دسر در پائیز و زمستان و هم زمان با بارش برف تهیه و مصرف می شود. شیره انگور رایج ترین نوع ماده شیرین کننده برای تهیه برف و شیره است اما شیره خرما یا شربت های دیگر هم ممکن است برای این منظور به کار روند.
فالوده
یخ در بهشت
به طور سنتی، از نخستین و دومین بارش برف برای ساخت برف و شیره استفاده نمی شده و این دسر با برف سوم یا پس از آن، تولید می شده است.

دانشنامه آزاد فارسی

نوعی شربت، فراهم آمده از برف پاک نیالوده و شیرۀ انگور یا شیرۀ خرما. برف را در روز سوم بارش مداوم آن برداشته در بادیه ای با شیره به هم می آمیزند و هم می زنند. سبب ارجحیت برف روز سوم، نیالودگی لایۀ رویی برف باریده است.


کلمات دیگر: