قاشق اندازه گیری به قاشق هایی گفته می شود که در هنگام آشپزی برای اندازه گیری مقادیر کم موادغذایی بخصوص چاشنی غذا به کار می روند. جنس این قاشق ها از پلاستیک یا فلز است.
مینایی، اکرم (ساناز) (۱۳۸۲). انواع کیک. تهران: انتشارات ساناز و سانیا. شابک ۹۶۴-۷۶۶۳-۰۶-۴.
این قاشق ها برای اندازه گیری گرم نیست زیرا وزن مواد مختلف با وجود حجم یکسان با یکدیگر متفاوت است.
در ایران در بسیاری از سایت ها قاشق غذاخوری (استاندارد گنجایش ۱۵ میلی لیتر) معادل و برابر و نام دیگر قاشق سوپخوری (استاندارد گنجایش ۱۰ میلی لیتر) دانسته شده است. نامیده شدن بزرگترین قاشق اندازه گیری به عنوان قاشق سوپخوری محدود به سایت ها نیست و در برخی از کتاب های آشپزی نیز در توضیحات کتاب قاشق سوپخوری برابر با دو قاشق چایخوری تعریف شده و از بزرگترین قاشق سری قاشق های اندازه گیری در ایران به عنوان قاشق سوپخوری نام برده شده که با استانداردهای جهانی که بزرگترین قاشق، قاشق غذاخوری می باشد، متفاوت است.
در برخی از سایت ها از قاشق چایخوری به عنوان قاشق مرباخوری نام برده شده است.
مینایی، اکرم (ساناز) (۱۳۸۲). انواع کیک. تهران: انتشارات ساناز و سانیا. شابک ۹۶۴-۷۶۶۳-۰۶-۴.
این قاشق ها برای اندازه گیری گرم نیست زیرا وزن مواد مختلف با وجود حجم یکسان با یکدیگر متفاوت است.
در ایران در بسیاری از سایت ها قاشق غذاخوری (استاندارد گنجایش ۱۵ میلی لیتر) معادل و برابر و نام دیگر قاشق سوپخوری (استاندارد گنجایش ۱۰ میلی لیتر) دانسته شده است. نامیده شدن بزرگترین قاشق اندازه گیری به عنوان قاشق سوپخوری محدود به سایت ها نیست و در برخی از کتاب های آشپزی نیز در توضیحات کتاب قاشق سوپخوری برابر با دو قاشق چایخوری تعریف شده و از بزرگترین قاشق سری قاشق های اندازه گیری در ایران به عنوان قاشق سوپخوری نام برده شده که با استانداردهای جهانی که بزرگترین قاشق، قاشق غذاخوری می باشد، متفاوت است.
در برخی از سایت ها از قاشق چایخوری به عنوان قاشق مرباخوری نام برده شده است.
wiki: قاشق اندازه گیری