کلمه جو
صفحه اصلی

قاعده تروتن

دانشنامه عمومی

قاعدهٔ تروتون که اولین بار توسط فردریک توماس تروتون مطرح شد چنین می گوید که آنتروپی تبخیر مایعات مختلف همیشه مقداری تقریباً ثابت و نزدیک به ۸۵ تا ۸۸ ژول بر کلوین مول است. آنتروپی تبخیر به صورت نسبت آنتالپی تبخیر به دمای جوش تعریف می شود.
به صورت ریاضی قاعدهٔ تروتون به فرم زیر نوشته می شود:
که در آن R ثابت گازها می باشد.
قاعدهٔ تروتن برای بسیاری از مایعات قابل استفاده است. به عنوان نمونه آنتروپی تبخیر برای تولوئن برابر با ۸۷٫۳۰ ژول بر کلوین بر مول می باشد و همین کمیت برای بنزن و کلروفرم به ترتیب مقادیر ۸۹٫۴ و ۸۷٫۹۲ ژول بر کلوین بر مول را دارا می باشد. از قاعدهٔ تروتن به سبب فرم ریاضی ساده ای که دارد برای تخمین آنتالپی تبخیر مایعات با نقطهٔ جوش معین استفاده می شود.


کلمات دیگر: