کلمه جو
صفحه اصلی

دم پختک

فرهنگ فارسی

( اسم ) خوراکی مانند پلو و آن چنانست که برنج را میپزند ولی آبکش نکنند و گاه بدان عدس لوبیا ماش افزایند دم پخت دم پختی .

فرهنگ معین

(دَ پُ تَ ) (اِمر. ) برنجی که آبکشی نشده باشد و گاه به آن عدس ، لوبیا، ماش یا باقلا بیفزایند.

لغت نامه دهخدا

دم پختک. [ دَ پ ُ ت َ ] ( اِ مرکب ) دم پخت. نوعی پلاو که از برنج ، باقلا یا بلغور و پیازداغ کنند.

دانشنامه عمومی

دمپختک یک غذای سنتی ایرانی است که پایه آن برنج است و در نقاط مختلف با توجه به ذائقه آن منطقه با تفاوت های کوچکی پخته می شود. رایج ترین نوع دمپختک، دمپختک گوجه است.
برنج، ۳ پیمانه
لپه باقالی زرد، یک پیمانه و نیم
پیاز متوسط
نمک، نصف قاشق غذاخوری سرصاف
فلفل سیاه، به اندازهٔ کافی
زردچوبه، به اندازه کافی
روغن، یک پیمانه
پیاز را خرد کرده و در روغن داغ و در یک قابلمه مناسب سرخ کنید. ادویه دلخواه خود را به آن را اضافه کنید. پس از سرخ شدن پیاز، گوجه و کمی رب را به آن اضافه کنید و بگذارید به جوش بیاید بهتر است لپه باقالی را قبلاً خیسانده باشید و حتی چند دقیقه بجوشانید، آن قدر که خیلی نرم نشود اما با دندان به راحتی جویده شود، حالا برنجی را که از قبل خیس کردید، آب اضافی آن را گرفته و همراه باقالی به سٔس اضافه کنید به طوری که برنج به اندازه نزدیک یک سانتیمتر زیر سٔس باشد و درصورت کم بودن آب، کمی آب اضافه کنید. برنج را ۱۰ دقیقه بگذارید در سٔس بجوشد و پس از آن که سٔس جذب برنج شد، برنج را از اطراف جمع کرده و شبیه یک تپه کوچک در وسط دیگ جمع کنید و برنج را به مدت نیم ساعت دم دهید.


کلمات دیگر: