کلمه جو
صفحه اصلی

جارویی اب شش

دانشنامه عمومی

جارویی آب شش. در آبزیان به زائده های استخوانی یا غضروفی که از کمان آب ششی بیرون آمده و برای به تله انداختن طعمه های ریز و مواد غذایی کاربرد دارد، جارویی آب شش (انگلیسی: Gill raker) گفته می شود.
جارویی آب شش را نباید با رشته های آبششی که بخش گوشتی آب شش را تشکیل داده و برای تبادل گاز استفاده می شوند، اشتباه گرفت. جارویی های آب شش معمولاً در ردیف های دوتایی از سمت پشتی و جلوی هر یکی از کمان های آبششی بیرون زده اند. تعداد، شکل و فاصله جارویی ها بسیار متفاوت است. این زائده ها به وسیله شکل خود از رد شدن ذرات غذایی جلوگیری کرده و تغذیه پالیده خواران را فراهم می آورند.


کلمات دیگر: