کلمه جو
صفحه اصلی

باقلاپلو

لغت نامه دهخدا

باقلاپلو. [ ق ِ پ ُ ل َ / لُو ] ( اِ مرکب ) برنج و باقلا که بهم پزند. پلوی که در آن باقلا باشد. پلوی که به دانه های پوست کنده باقلای تازه و شوید ( شبت ) آمیزند و پزند بدین سان که دانه های باقلای سبز و تازه را از پوست بیرون کنندو با برنج جوشانند و سپس شبت به آن آمیزند و پس از آبکش کردن و افزودن روغن دم کنند تا نیک پخته شود.

دانشنامه عمومی

باقلاپلو یا در بیان روزانه باقالی پلو، یکی از انواع پلوها در آشپزی ایرانی است که معمولاً در جشن ها و مهمانی ها از آن استفاده می شود و البته در مهمانی آن را با گوشت بر سر سفره می آورند و به آن «باقالی پلو با گوشت» می گویند؛ باقالی پلو با گوشت بهتر است که با گوشت گوساله همراه باشد تا تکه های گوشت شکل خود را ازدست ندهند اما با مرغ یا گوشت گوسفندی یا بره نیز آن را میل می کنند. شِوید باقالی، باقالی پلو نیست.
روش تهیهٔ پلوی زعفرانی


کلمات دیگر: