کلمه جو
صفحه اصلی

خمیر فونسه

دانشنامه عمومی

خمیر فونسه (به فرانسوی: Pâte à foncer)، (به انگلیسی: Iining pastry) است. بطور معمول خمیری است که جهت پهن کردن در قالب و ساخت تارت برای دسر بکار می رود.
خمیر هزار لا
خمیر بریزه
خمیر سابله
خمیر سوکره
طرز تهیه به مانند خمیر بریزه است اما به هنگام افزودن نمک ۳۰ گرم شکر افزوده و هنگام افزودن آب یک عدد تخم مرغ به آب افزوده مجموع آب و تخم مرغ ۱۸۰-۱۲۵ میلی لیتر در نظر گرفته می شود.برای تهیه خمیر بریزه به ۵۰۰ گرم آرد، ۲۵۰ گرم کره خُرد شده افزوده شده سپس کره و آرد مابین کف هر دست بهم فشرده شده تا با هم مخلوط شده و به صورت دانه های ریز در بیایند. سپس به صورت یک تپه در آمده وسط آن گود می شود و در حدود ۱۸۰-۱۲۵ میلی لیتر آب و ۱۰ گرم نمکی که در آب حل شده به گودی ریخته شده و خمیر کمی ورز داده می شود. سپس خمیر از نیم تا یک شب در یخچال خوابانده شده و بعد از پهن شدن بر روی آن با چنگال سوراخ هایی ایجاد شده و در فر پخته می شود.


کلمات دیگر: