کلمه جو
صفحه اصلی

کاسپین

فرهنگ اسم ها

اسم: کاسپین (پسر) (فارسی) (تلفظ: caspian) (فارسی: کاسپین) (انگلیسی: caspian)
معنی: آبی سپید زار، کرانه

فرهنگ فارسی

دریای کاسپین در نقطه که بمحاذات قسمت بالای هیرکانی (ایالت گرگان ) میرسد و در واقع صورت دریا بخود میگیرد

لغت نامه دهخدا

کاسپین. [ ی َ ] ( اِخ ) نام طایفه ای بوده که در سواحل جنوبی بحر خزرسکنی داشته اند. ( التدوین ). طایفه کاسپین که از شعب مارد یا مازد است از شعب دیگر جری تر و پر دل تر بوده اند و غالباً از کوهستان مازد تجاوز کرده بطرف جلگه های سمت جنوب کوه مازد بتاخت میرفته اند و شهر قزوین را بعضی از محققین مسکن طایفه کاسپین میدانند. ( التدوین ). پروفسور هرتسفلد گوید: اگر اسمی باید به سکنه ٔایران قبل از آریائی ها داده شود کلمه کاسپین شایسته است. ریشه این کلمه را ما میتوانیم در بسیاری از نقاط ایران بیابیم و روشن تر از همه در بحر کاسپین ( خزر ) است بنا بر رأی هانری فیلد ریشه کاسی همان کاسپی است. اصل کاس بوده در حالت جمع کاسیپ میشده ( بنابر نقل یونانیان ). ( کرد و پیوستگی نژادی او ص 234 ).

کاسپین. [ی َ ] ( اِخ ) ( خلیج... ) رجوع به کاسپین ( دریا ) شود.

کاسپین. [ ی َ ] ( اِخ ) ( دریای ِ... ) دریای کاسپین در نقطه ای که بمحاذات قسمت بالای هیرکانی ( ایالت گرگان ) میرسد در واقع صورت دریا بخود میگیرد و این صورت را تا پای کوهستان مدی ( ماد ) و ارمنستان دارد زیرا که قسمت سفلای این کوهسار بشکل هلال است و درست در کنار دریا ختم میشود و فی الحقیقة عمق خلیج کاسپین رامیسازد . در این سواحل چون از دریا بجانب قله کوه برویم طوایف مختلف می بینیم که متدرجاً بر دامنه ها قرار دارند... ( کرد و پیوستگی نژادی او ص 162 - 163 ). رجوع به خزر ( دریا ) شود.

کاسپین . [ ی َ ] (اِخ ) (دریای ِ...) دریای کاسپین در نقطه ای که بمحاذات قسمت بالای هیرکانی (ایالت گرگان ) میرسد در واقع صورت دریا بخود میگیرد و این صورت را تا پای کوهستان مدی (ماد) و ارمنستان دارد زیرا که قسمت سفلای این کوهسار بشکل هلال است و درست در کنار دریا ختم میشود و فی الحقیقة عمق خلیج کاسپین رامیسازد . در این سواحل چون از دریا بجانب قله ٔ کوه برویم طوایف مختلف می بینیم که متدرجاً بر دامنه ها قرار دارند... (کرد و پیوستگی نژادی او ص 162 - 163). رجوع به خزر (دریا) شود.


کاسپین . [ ی َ ] (اِخ ) نام طایفه ای بوده که در سواحل جنوبی بحر خزرسکنی داشته اند. (التدوین ). طایفه ٔ کاسپین که از شعب مارد یا مازد است از شعب دیگر جری تر و پر دل تر بوده اند و غالباً از کوهستان مازد تجاوز کرده بطرف جلگه های سمت جنوب کوه مازد بتاخت میرفته اند و شهر قزوین را بعضی از محققین مسکن طایفه ٔ کاسپین میدانند. (التدوین ). پروفسور هرتسفلد گوید: اگر اسمی باید به سکنه ٔایران قبل از آریائی ها داده شود کلمه ٔ کاسپین شایسته است . ریشه ٔ این کلمه را ما میتوانیم در بسیاری از نقاط ایران بیابیم و روشن تر از همه در بحر کاسپین (خزر) است بنا بر رأی هانری فیلد ریشه ٔ کاسی همان کاسپی است . اصل کاس بوده در حالت جمع کاسیپ میشده (بنابر نقل یونانیان ). (کرد و پیوستگی نژادی او ص 234).


کاسپین . [ی َ ] (اِخ ) (خلیج ...) رجوع به کاسپین (دریا) شود.


دانشنامه عمومی

دربارۀ ریشۀ این واژه نظریات مختلفی وجود دارد:در فرهنگ پارسی باستان، این دریا به نام «وارکَ شْ» مرکب از دو واژۀ «وُاوُ» به معنای «فراخ و پهن» و «کَ ش» به معنی «کرانه و ساحل» است. «وُاوُ» در اوستا به معنای «پراخ» است که با گذشت زمان تبدیل به فراخ و پهن شده است. عده ای بر این باورند که ریشۀ واژۀ کاسپین همان «وارک ش» به معنی کرانۀ پهن و فراخ است.


نام باستانی خزر؛ و نیز اقوامی که در سواحل جنوبی و جنوب غربی خزر می زیستند کاسپی ها یا کاسپیان، و کادوسیان نامیده می شدند. (در گفتار امروزین تالشی، «کا» یا «کاو» یا «کاوو» به معنی رنگ آبی است که به معنای سبز نیز گفته می شود. همچنین «کا» به معنی کف نیز به کار می رود و «سیپی» یعنی سپید. «ین» پسوند مکان است به معنای «زار» در فارسی (مثل چمنزار) که فراوانی و انبوهی چیزی را می رساند. بدین ترتیب، کاسپین ممکن است ترکیبی از کلمات فوق باشد، به معنی «آبی سپیدزار»، «آبی سپیدان» و «کف سپید زار» یا «کف سپیدان» و مانند این ها.)


پیشنهاد کاربران

منتسب به کاسپی ها - منتسب به قزوین -
قزوین - منتسب به اقوام بسیار کهن کاسپی، هم دوره با مادها و پیش از پارس ها، ساکنین اولیه منطقه گیلان، اقوام بسیار کهن ایرانی که پیش از آمدن آریایی ها و اقوام هندواروپایی در ایران زندگی میکردند - کاسی ها - کاشی ها - مربوط به کاسپی ها که احتمالا مردمانی از کاسی ها بودند که به جای مهاجرت به غرب، زیستن در کرانه دریای خزر را به زیستن در زاگرس مرکزی و شمالی و البرز غربی ترجیح داده و به قفقاز و جنوب دریا در گیلان مهاجرت نمودند - هم ریشه با کلمه قزوین ( دشت قزوین در جنوب دریای قزوین یا همان دریاچه کاسپین یا خزر )
نام بزرگ ترین دریاچه زمین ( با آب شور ) در شمال کشور ایران، جنوب کشور روسیه، غرب ترکمنستان و قزاقستان و در شرق کشور آذربایجان که به دلیل مساحت بسیار پهناور و آبِ شور به آن دریا می گفته اند. این دریاچه در ایران دریای خزر و در نقشه های بین المللی دریای کاسپین نامیده میشود.
در منابع مهم ریشه شناسیِ لغاتِ بین المللی، کاسپین را معادل با قزوین دانسته و ریشه آن دو را بر گرفته از نام اقوام باستانی به نام کسپی ( کَ ) ( Caspi ) ، می دانند. کسپی ها ( لاتین:کَسپیوس، یونانی:کسپیُس ) در جنوب غربی دریای قزوین ( خزر ) در منطقه قفقاز ( منطقه ی جغرافیایی در جنوب اوراسیا یا مرز آسیای میانه با اروپای شرقی شامل گرجستان کنونی، ارمنستان، کشور آذربایجان و استان های آذربایجان در شمال غربی ایران و قسمتی از شرق ترکیه با نام بین المللی تِرَنسکوکِزیا Transcaucasia ) زندگی می کرده اند و ریشه ایرانی ( پیش از آریایی ) داشته اند.
در این منابع آورده شده: ریشه نام شهر قزوین در ایران ( در منطقه دشت قزوین ) با ریشه نام آن دریا مشترک است. و همچنین اشاره نموده که نام این دریاچه در متون باستانی عربی نیز بحرُالقزوین و سپس بحرُالقانین ( دریای قزوین ) بوده است. هرچند در متون میانه عربی از آن به بحرُاکیلان نام برده شده است.
( منابع لاتین مورد تحقیق برای ریشه یابی لغات: ویکی پدیا انگلیسی، گوگل اتیمولوجی، اِتیمولوجیکال دیکشنری، آکسفورد لیوینگ اِتیمولوجیکال دیکشنری )

باعرض سلام. کاسپین به معنای منتسب به کاسپی هستش و اگر بخوایم واژه ی جدیدترش رو جویا بشیم با قزوین مواجه میشیم چرا که درحال حاضر اعراب کشورهای گوناگون به دریای کاسپین میگن بحرالقزوین که معرب دریای کاسپین هستش . پس قبلا هم اسم قزوین کاسپین بوده که بعد به کَسپین ( _َ_ نصف حرف آ هستش ) تبدیل شده بعد به کزبین و بعد به قزبین و بعد به قزوین تبدیل شده.

نام درست این دریا در زبان پارسی " کاسپیان" است که از نام یک خاندان کهن ایرانی به نام " کاسی و کاس پی " گرفته شده و به چم " سرزمین کاسی های دشت نشین" می باشد، هم چنین نام شهر کاسپیان ( قزوین ) ، کاشان ( کاسان ) و کاشمر بدین باشندگان کهن ایرانزمین نامور است.

این یک تاریخ سازیه کاسپین یک کلمه کاملا روسی است که روسها روی دریای خزر گذاشتن اخه کیکاوس یک اسم فارسی چه ربطی داره به اصطلاح جدید کاس یا کاشان را میگویند کاسان بوده بعضی الکی می ایند و یک نژاد ساختگی را بوجود می اورند
آنهم بی فایده شاید هدفهای پنهانی دارند خدا می داند همه این مردم که اقوام پارسی هستندما افتخارمان این نیست که آریایی هستیم ما عشمان این است که اقوام پارسی هستیم ، بغداد هم پارس بودند عرب زبان شدند استان انبار عراق هم پارس بودند عرب زبان شدند زبان کردی۹۵ درصد لغاتش ریشه فارسی دارد مولانا در قونیه امام جماعت بود و فارسی صحبت می کرد الان در قونیه زبان عوض شده مردم همان مردمندهمه این منطقه اصالت پارسی دارند و نمیدانند

درود هم میهن
کاسی ها و کاسپی ها از اقوام ایرانی بودند و در کرانه های دریای هیرکانی زندگی می کردند و هیچ پیوندی با روس ها نداشته و ندارند، این دریا در زبان پارسی به نام های : کاسپیان ، هیرکانی ، تپورستان ( طبرستان ) ، مازندران شناخته شده و خزرهای زردپوست در روزگار خسرو انوشیروان ساسانی بسوی مرزهای ایران گسیل و ویرانی هایی پدید آوردند ولی با رویارویی ارتش ایران پراکنده شدند که این رویداد تاریخی مایه گمراهی برخی تاریخ نگاران و نام گذاری دریای کهن بنام خزرها گردید که در هیچ کشوری بجز ایران رسمیت نیافت.

همریشه باکاس درگیلکی تالشی یعنی زاغ ودرخشان وکادرکردی یعنی آبی. کوزه. کاسنی بنظرمیرسد. کاسپی هاطبق تاریخ هرودوت وجغرافیای استرابوایرانی تبارمیباشند.

واقعا این نظرات روباید درکتاب لطیفه ها نوشت. کاسی کاشی قزوین کاشان کجابود نمیدونین بپرسین تا بهتون بگن. کاسپین از نام ماهی کاس که مخصوص همین دریاهست گرفته شد این ماهی که بومی هست تو دریا زندگی میکنه وبرای تخمریزی به رودخونه هامیان وچندگونه هستن مثل کاس بهاری کاس مردابی واشبل کاس وشاه کاس که گرونترینش شاه کاس هست که وزنش بالای ۲۵۰ گرم برسه قیمتش کیلویی۳۰۰هزارتومن وبیشترهم میشه. که هم ماهیه خیلی خوشمزه ای هست وهم اینکه گرفتن این ماهی خیلی لذتبخش هست وماهیگیرانی هستن ازجمله خودم که درسال فقط مردادوشهریور لوله کاسی دست میگیرم برای لذت بردن ازصیداین ماهیه بسیار خوشمزه وقوی که اگه یه ۳۰۰گرمی به دامتون بیفته به اندازهء یه ماهی۳کیلویی قدرت داره وتا وقت رفتن توکیسه یاکلمن ماهیگیری دست ازمقاومت نمیکشه ولحظه بیرون اومدن ازاب بخاطره چرخش هاش وبرخوردنورباپولکهای نقره ایش لذتی خاص میده به صیاد. کاسپین یعنی محل زندگیه کاس ماهیان وبقیه چیزها همه ساختگی بوده هیچ سرزمین وقوم وقبیله ای به این نام نیست وهرکس برای نفع شخصی وفریب ذهن های مردم ومطرح کردن اسم خودش تواین اشفته بازار داستانی به فراخوره طبع خودشون ساختن . قرارنیست که اسم سرزمین حتما برگرده به انسان وقوم وقبیله انسان . اگه یکم جستجوکنین میبینین خیلی ازکشورها به اسم حیوان میرسن استرالیاسرزمین کانگرو ویا به اسم اشیا درخت وگل وگیاه مثله هلند وگل لاله.

سپاس از توضیحات شما. . . من می خوام بدونم که معنی واقعی کاسپین چی هست. . فیلمسازان زیادی به افسانه نارنیا شاهزاده کاسپین پرداختن. . از نظر اونا کاسپین به کجا اطلاق میشه؟ هرکی یه توضیحی داد که به ی جوابی برسیم ولی ضد و نقیض ان با بقیه و چندگانگی ها بیشتر شد متاسفانه

کاسبین یعنی دریای کاسی. کاس اشاره به نژاد کاسی دارد. و ، بی، هم معنی آب دارد. درزبان گالشی وگیلکی، بی یعنی آب، مانند بیگاه، محل تقسیم آب برای شالی زار، و باز کردن بیگاه یکی از اعمال برنج کاری است. وپس از بیگاه آب شاخه شاخه شده ووارد کله ( فرم منظم یانامنظم )
هر قطعه از شالی زار می شود وسپس از بالا به سایر شالیزار ها می رسد حتی اگر مالک آن دیگری باشد وبه این ترتیب شالیزار یک روستا ویک منطقه آبیاری می گردد. بنابر این کاسبین یعنی دریای کاسی، برخی از نویسندگان به علت عدم تسلط به زبان گیلکی کاسبین راکاسپین تلفظ ونگارش کرده اند. ودر برخی کلمات نیز غربی ها بجای ( ب ) از ( پ ) استفاده می کنند. مانند، پاپا. ودر اسامی بابک وپاپک هم اینگونه است. دریای همیشه کاسبین. درضمن نام قزوین از دریای کاسبین گرفته شده، ویا کاشان که تمدن های کاسی مانند آل بویه، مارلیک، سیلیک درآنجا حاکم بوده. و یا آسیا همان کاسیا است. اقوام گیل، تات، دیلم، گالش، تالش همگی از نژاد کاسی هستند. که بر بین النهرین نیز حاکم شدند. ( سومریان ) . پس اولا کاسی یک نژاد است با اقوام مختلف که امروزه کشورهای ار پایی مانند اسپانیا کاسی تبارند. که از نسل کاسی های گیلان در جریان مهاجرت یا کشور گشایی دوم آنجا رفتند. و متعاقب آن با کشف قاره آمریکا از پرتغال واسپانیا به حوزه کارایب وآمریکا لاتین رفتند که همگی کاسی تبارند وجمعیت خانواده کاسی ها اکنون بیش از یک میلیارد است. پس کاسی نژاد است نه قوم ومتمدن77هزارساله. و گیلان خواستگاه تمام کاسی های دنیا است. دوم نام این دریا کاسبین است ولا غیر، و اینکه خزر نام جعلی است. دریای همیشه کاسبین. هرودت پدر تاریخ ( کتاب ارزنده توا یخ ) . استرابون، ساموئل کریمر، ویل دورانت، دکتر عنایت آله رضا و. . . مرسی.

کاسبین یعنی دریای کاسی ها. درزبان گالشی وگیلکی کلمات، بی، سی، کا، معنی، آب، کوه، بلند بزرگ، می دهد. مانند، بیگا، سیکاش ( سی کاس ) ، سیاهکل ( شهرکوهپایه ) ، کاکوه ( کوه بزرگ ) که همه درجغرافیای گیلان هستند. و رشته کوههای البرز سیکاس است. نام نژادکاسی گرفته از کاسبین وسیکاس ( دریا وکوهستان کاسی ) است. وگیلان راکاسیان بی ( کاسی های ساحل نشین ) می گویند. از دیگر اسامی کاسبین، دریای گیلان ودریای تی تی میباشد که همگی کلمات گیلکی است. ز دریای گیلان چو ابر سیاه دمادم به ساری رسید آن سپاه ( فردوسی ) هردوت، فردوسی، دکتر رضا، ویل دورانت و. . . واینکه خزر نام جعلی است. ونام این دریا کاسبین است ولا غیر، دریای کاسبین، همیشه کاسبین، کاسبین ( دریای کاسی، متعلق به نژادکاسی گیلان ) . مرسی.

کاسپین متعلق به قزوین نیست بلکه متعلق به قوم تالش که از قدیم الایام در همان منطقه ساکن هستن می باشد
واژه" ک" در تالشی یعنی خانه
"اسپی" در تالشی یعنی رنگ سفید
"ین" هم علامت جمع می باشد
پس کاسپین یعنی خانه های سفید . با توجه به اینکه تمامی رنگ خانه های تالشی سفید بوده و هست و لباس محلی زنان تالشی همیشه سفید بوده
نام تمامی مناطق تالش هم به زبان تالشی می باشد . قوم کاملا بومی و غیر مهاجر


کاسبین، نژاد کاسی، گیلان ( کاسیان بی، کاسی های ساحل نشین ) . درست کاسبین، وغلط ان می شود&کاسپین&. غربی ها بعلت عدم تسلط به زبان گالشی وگیلکی، کاسبین، را، کاسپین، تلفظ ونگارش می کنند. کاس اشاره به نژاد، وبی، معنی آب را می دهد، مانند، بیگا. ودرسر تاسر دنیا نقشه با نام کاسبین، چاپ می گردد وحتی کشورهای عربی. حدود 40 کشور دنیا ( اروپای جنوب غربی، مانند، پرتغال وآمریکای لاتین وحوزه دریای کارایب مانند برزیل والسالوادور ) از نژادکاسی می باشد. که خواستگاه آنان از گیلان است. که در حدود 6تا8هزار سال قبل در جریان مهاجرت ویا کشور گشایی دوم به اسپانیا، فرانسه، آندرا، پرتغال رفته ومتعاقب ان با کشف قاره امریکا توسط، کلمب، به قاره امریکاه رفتند. اسیا همان کاسیا است. کاسی نژاد کهن با تمدن های 77 هزار ساله. کاسبین:دریای کاسی ها. وهمیشه کاسبین.

کاسبین:دریای، کاسی ها.
صددر صد، گیلکی، گالشی.
نه روسی ( هر چند، روس ها اسلاو ند وپسر عموی، کاسی ها، کاسیسلاو ) .
نه پارس، و نه آریایی، تا چندهزار سال قبل اصلا پارس وجود نداشت. آریایی ساختهٔ ذهن آلمان
نازی با طراحی قبلی.
وقتی تلفات زیاد داد ودر چندین جبهه شکست سختی خورد. به هند وایران گفت شما آریایی هستید.
به دانمارک، رومانی گفت شما ار یایی هستید.
خیلی کم آورد به اوکراین، لتونی واستونی گفت شما با ما همراه نژادین که البته اوکراینی ها نپذیرفتند.
ودرنهایت شکست خورد اگه چا ره داشت به انگلیس، روسیه وامریکا هم می گفت شما آریایی هستید.
ونه ترکی، قدمت ترکها حداکثر 2هزارسال دراین منطقه است.
فقط، فقط کاسبین، کلمه گیلکی است.
نژاد کاسی با تمدن 77هزارساله دراین منطقه سکونت داشته .
در40 هزار سال قبل به زاگروس و روسیه، بطور پراکنده مهاجرت کردند.
ودر جریان کشور گشایی دوم به طورعمده به بین النهرین، زاگروس، اروپای جنوب غربی ( فرانسه، اسپانیا، پرتغال ) مسلط شدند.
تمدن سومر، تمدن، گالشی، کاسیتی، که اسامی الهه گان، وزرا، خدایان، و. . . با بسیاری از اسامی گیلان یکی است.
اسامی مشابه سومری وگیلانی ( واقع در جغرافیای گیلان ) ، انلیل، ارشی کی گال، لیل، ارشکی، اشکور، سیکاس، سی کاش، اشکجانپالی، اشکجان، کاکو، استر، سومر، سومر محله، کاسی، کاسی سرا، کاس گر محله، سوسرا، کسما، ارشی، رشی، رشت، سیکاس، سیاک، سیاهکل، کولاب، چولاب، اوشکور، لیش، کالش محله، گالش کرفپشته، گالش زمین، گالش، گالس، گالاسی، لاگاش، گالاش، گالاشیا، گالاسیا، و. . . .
کاسبین، گیلکی، ریشه نژادی، کاسی.
کاسبین. دریای کاسبین، دریای همیشه کاسبین.



سلام.
کاسپین نام اصلی دریای خزر است و نام اصلی این دریا کاسپین نام دارد

کاسپین:
۱. برگرفته از نام قومی باستانی که در مناطق گیلان، مازندران، گلستان. قزوین و مناطقی از اردبیل، زنجان و سمنان امروزی پراکنده بودند و نوادگان آنها امروز در همین مناطق ساکنند و امروزه به این جغرافیا کاسپین گفته میشود.
۲. نام بزرگترین دریاچه جهان

نام اصلی دریای خزر، دریای کاسپین یک دریاچه پهناور است چون وسعت بزرگی دارد به ان دریا می گویند

نام کاسپین یک نام ایرانی هست نه ترکی نام خزر یک نام جعلی است که کشورهای ترک به این دریا داده اند نام اصلی این دریا کاسپین است که کاسپین نام یک طایفه ایرانی تبار در کرانه های این دریا بوده

کاسپی ها ایرانی بودند


از سرپرست آبادیس خواهشمندم که حرف های یاوه دیگران را در اینجا قرار ندهد

با سپاس


کلمات دیگر: