باقلوا
فارسی به انگلیسی
[kind of pastry usually cut out in lozenges]
فرهنگ فارسی
فرهنگ معین
(لَ ) ( اِ. )نوعی شیرینی که از آرد گندم و شکر و روغن و مغزپسته و بادام درست می کنند.
لغت نامه دهخدا
باقلوا. [ ل َ ] ( اِ ) باقلبا. نوعی شیرینی که ازقند و بادام کوفته و بروغن سرشته و بدانه های پسته آمیخته پزند. قسمی شیرینی و آن بدین ترتیب پخته شود که قند و بادام بهم کوبند و بروغن سرشند و دانه های پسته نیم کوفته در آن ریزند و به هل و گلاب آمیزند و سپس آن خمیرمایه را در تابه ای که نانی تنک در تک آن گسترده باشند پهن کنند و آتش بر زیر و بر آن نهند تا نیک پخته شود و معمولاً پیش از برون کردن از تابه بقطعات لوزی شکل ببرند، و آنچه از این جنس در شهر یزد پزند مشهورتر است. گاه بجای بادام نارگیل بکار دارند.
فرهنگ عمید
نوعی شیرینی که از آرد گندم، شکر، روغن، و مغز پسته و بادام و به شکل قطعه های لوزی شکل تهیه می شود.
دانشنامه عمومی
باقْلَوا گونه ای شیرینی است که در کشورهای ترکیه، ایران،جمهوری آذربایجان و کشورهای آسیای میانه و قفقاز، برخی کشورهای عربی، یونان، قبرس و برخی مناطق روسیه تهیه می شود. باقلوا شیرینی سنتی ترکان آسیای میانه ترکمن های قدیم نیز هست. باقلوا در ایران به شکل های مختلف همچون لوزی، مربعی و لوله ای و در انواع طعم های پسته ای، گردوی ،بادامی، نارگیلی و کاراملی با مواد اولیه نظیر: گلاب، شکر، هل، آرد، بکینگ پودر، زرده تخم مرغ، خاکه قند، شیر، روغن تهیه می شود. باقلواهای شهر غازی عِینتاب در ترکیه و باقلوای باکو (باکی باکلاواسی) از مشهورترین باقلواها می باشند. در ایران این شیرینی در شهرهای کاشان، قزوین، یزد، تبریز و سردرود ( سردری باقلواسی ) تهیه می شود.
پرونده های رسانه ای مربوط به Baklava در ویکی انبار
باقلوای قزوین از مهم ترین سوغاتی های این استان است، که به باقلوای لوزینه، باقلوای پیچ و باقلوای پرچمی معروف است. باقلوای قزوین از سه بخش خمیر باقلوا (شامل گلاب، آب گرم، روغن جامد، آرد الک شده)، مواد داخل باقلوا (شامل پودر بادام، پودر پسته، پودر قند، زعفران حل شده در آب و پودر هل) و شربت باقلوا (شامل آب، شکر، گلاب، پودر قند و هل) تشکیل می شود. بعد از پخته شدن باقلوا به وسیلهٔ فر، روی آن شربت باقلوا ریخته می شود.
باقلوای پنج مغز کاشان از مهم ترین سوغاتی های این شهرستان هفت هزار ساله می باشد، که به باقلوای پنج مغز یا باقلوای آجیلی معروف است. باقلوای کاشان از سه بخش خمیر زیره و رویه (شامل گلاب، آب، روغن، آرد الک شده، تخم مرغ)، مواد داخل باقلوا (شامل پسته، مغز گردو، مغز بادام، مغز فندقی، مغز بادام هندی ، زعفران، هل) تشکیل می شود. بعد از پخته شدن باقلوا به وسیلهٔ فر، روی آن شربت غلیظ زعفران و گلاب ریخته می شود.
باقلوای آذربایجانی (به ترکی آذربایجانی: Paxlavası Azərbaycan) (آذربایجان باکلاواسی) گونهای از شیرینی باقلوا که در آذربایجان پخت شده و خاص این منطقه میباشد، طرز تهیه این شیرینی شامل خمیر مخصوص، فندق، گردو، آرد، هل، زعفران و ... میباشد که با آجیل روی آن را تزئین میکنند..
پرونده های رسانه ای مربوط به Baklava در ویکی انبار
باقلوای قزوین از مهم ترین سوغاتی های این استان است، که به باقلوای لوزینه، باقلوای پیچ و باقلوای پرچمی معروف است. باقلوای قزوین از سه بخش خمیر باقلوا (شامل گلاب، آب گرم، روغن جامد، آرد الک شده)، مواد داخل باقلوا (شامل پودر بادام، پودر پسته، پودر قند، زعفران حل شده در آب و پودر هل) و شربت باقلوا (شامل آب، شکر، گلاب، پودر قند و هل) تشکیل می شود. بعد از پخته شدن باقلوا به وسیلهٔ فر، روی آن شربت باقلوا ریخته می شود.
باقلوای پنج مغز کاشان از مهم ترین سوغاتی های این شهرستان هفت هزار ساله می باشد، که به باقلوای پنج مغز یا باقلوای آجیلی معروف است. باقلوای کاشان از سه بخش خمیر زیره و رویه (شامل گلاب، آب، روغن، آرد الک شده، تخم مرغ)، مواد داخل باقلوا (شامل پسته، مغز گردو، مغز بادام، مغز فندقی، مغز بادام هندی ، زعفران، هل) تشکیل می شود. بعد از پخته شدن باقلوا به وسیلهٔ فر، روی آن شربت غلیظ زعفران و گلاب ریخته می شود.
باقلوای آذربایجانی (به ترکی آذربایجانی: Paxlavası Azərbaycan) (آذربایجان باکلاواسی) گونهای از شیرینی باقلوا که در آذربایجان پخت شده و خاص این منطقه میباشد، طرز تهیه این شیرینی شامل خمیر مخصوص، فندق، گردو، آرد، هل، زعفران و ... میباشد که با آجیل روی آن را تزئین میکنند..
wiki: باقلوا
دانشنامه آزاد فارسی
نوعی شیرینی ایرانی، فراهم آمده از خمیر چندلا (به دست آمده از آرد و کره، با روغن و کمی نمک و آب) و بادام مقشّر یا مغز پسته یا گردوی کوبیده و زردۀ تخم مرغ و گرد شکر و هل ساییده و روغن یا کره و شیرۀ به گلاب آغشتۀ شکر. در گذشته باقلوا را به جای مغز بادام با عدس و ماش پخته درست می کردند. دو تا سه لایه از خمیر چندلا را بر سینی فِر فرش می کنند و روی لواشه را با مخلوط باقلوا، دو سانتی متر، می پوشانند و روی آن روغن یا کرۀ آب کرده می ریزند و با دوسه لایه لواشۀ دیگر می پوشانند و روی لواشه را به زردۀ تخم مرغِ در آب رقیق شده با قلم مو تر می کنند و خمیرمغز را با کارد به اشکال مربع یا بیضی می برند. پس از آن که داغی از باقلوای از فِر بیرون آورده افتاد، آن را به شیرۀ شکر می آلایند و با مغز پستۀ نیم کوب و گرد شکر می آرایند.
wikijoo: باقلوا
جدول کلمات
لوزینه
پیشنهاد کاربران
این واژه از اساس پارسى ست و ترکى شده ى واژه ى بَلَگوا Balagva ( پارسى: بَلَگ Balag ( برگ ، ورقه ، ورق ) + مى باشد + وا va ( شکل دیگرِ با ( همراه ، مثال: من با تو - درکل یعنى شیرینى اى که ورقه ورقه هست، شیرینى که لایه لایه چیده میشود ) این شیرینى همچون لوز و
آفروشه ریشه در ایران باستان دارد و در ایران بسیار ریشه دار است ولى متاسفانه به دلیل رایج بودنش نیز در ترکیه که قرنها جزوى از ایران بود و مقلد فرهنگ ایران مى باشد، و تلاش ترکها براى به ثبت رساندن این شیرینى به نام خود ، و نفوذ بیشتر آنها در مراجع بین المللى
توانستند این شیرینى را به نام خود ثبت کنند و براى آن تاریخچه ى من درآوردى نیز جعل کردند!!! فرهنگ ایران فرهنگ مادر و کهن است و اکثر کشورهاى خاورمیانه مقلد و دنباله روى فرهنگ ایران هستند و این مدعا با نگاه به آشپزى ها ، کارها و معمارى و . . . به آسانى اثبات میشود
اگرچه هیچ کدام از این مقلدان نتوانسته اند با فرهنگ ناب و اصلى ایرانى حتى درصدى رقابت کنند!
آفروشه ریشه در ایران باستان دارد و در ایران بسیار ریشه دار است ولى متاسفانه به دلیل رایج بودنش نیز در ترکیه که قرنها جزوى از ایران بود و مقلد فرهنگ ایران مى باشد، و تلاش ترکها براى به ثبت رساندن این شیرینى به نام خود ، و نفوذ بیشتر آنها در مراجع بین المللى
توانستند این شیرینى را به نام خود ثبت کنند و براى آن تاریخچه ى من درآوردى نیز جعل کردند!!! فرهنگ ایران فرهنگ مادر و کهن است و اکثر کشورهاى خاورمیانه مقلد و دنباله روى فرهنگ ایران هستند و این مدعا با نگاه به آشپزى ها ، کارها و معمارى و . . . به آسانى اثبات میشود
اگرچه هیچ کدام از این مقلدان نتوانسته اند با فرهنگ ناب و اصلى ایرانى حتى درصدى رقابت کنند!
وقتی ایرانی خودشون همه چیو سرسری میگیرن. بهتر از این نمیشه کاربر گرامی محمد که ترکیه این شیرینی اصیل ایرانی رو به نام خودشون و بدتر از همه ترک ها بزنن! مثل جریان واژه ی باسلق که ترک ها بر روی شیرینی ایرانی یعنی مَیده یا فُراته گذاشتن و از تهران که رسانه ها شروع به کار کردن این واژه ها به همه ی کشور سرازیر شدند همانند ریشمیز یا موریانه و انگل! باید پارسی را پاس داشت و ایرانی بود و زندگی کرد.
باقلوا به خارجی
کلمات دیگر: