کلمه جو
صفحه اصلی

موسسه فرهنگی هنری ماهور

دانشنامه عمومی

مؤسسه فرهنگی-هنری ماهور یک موسسه نشر و تولید آثار موسیقی است که در سال ۱۳۶۶ با انگیزهٔ تولید و انتشار آثار موسیقی تأسیس شد. بخش عمدهٔ تولیدات انتشارات ماهور، آثار آموزشی و پژوهشی در زمینه های مختلف موسیقی کلاسیک و موسیقی نواحی ایران است. مجموعه گنجینهٔ موسیقی ایرانی در زمینهٔ موسیقی سازی و آوازی از جمله آوازهای اقبال آذر، رضاقلی میرزا ظلی و نواخته های استادان سعید هرمزی، علی اکبر شهنازی، آقاحسینقلی، درویش خان و دیگران و ردیف های موسیقی ایرانی، در مجموعهٔ «آثار آموزشی» معتبرترین ردیف های سازی و آوازی ایران است، که از جمله آنها: ردیف میرزا عبداللَّه، ردیف آقاحسینقلی و ردیف علی اکبر شهنازی و ردیف های آوازی دوامی و کریمی و آثاری دیگر است.
مؤسسه فرهنگی-هنری ماهور در سال ۱۳۶۶ توسط سید محمد موسوی ماهور به عنوان یک موسسه فرهنگی هنر در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به ثبت رسید. از فعالیت های این انتشارات تولید و نشر آثار موسیقی کلاسیک ایرانی به شکل شنیداری، دیداری و مکتوب است. همچنین این موسسه ناشر آثار آموزشی ردیف های سازی و آوازی از استادان قدیم و معاصر ایران است. در بخش تحقیقات موسسه ماهور مجموعه بیش از ۷۰ عنوان موسیقی مناطق مختلف ایران را جمع آوری، طبقه بندی و منتشر نموده است. از دیگر حوزه های فعالیت نشر ماهور برای محققین و پژوهشگران انتشار نشریه تخصصی موسیقی به نام فصلنامه موسیقی ماهور است که در هر فصل مقاله های تحقیقی و توصیفی به قلم صاحب نظران موسیقی به چاپ می رسد. در زمینه ادبیات شنیداری فارسی نیز مجموعه ای گرانقدر از صدای شاعر و همچنین تفسیر آثار گنجینه ادبیات فارسی توسط این نشر در دسترس علاقه مندان قرار گرفته است. فعالیت ماهور در پژوهش، اشاعه، جمع آوری، انتشار کتاب، نشریه، نت نوشت و ضبط، گسترش دارد.

مؤسسه فرهنگی-هنری ماهور یک مؤسسه نشر و تولید آثار موسیقی است که در سال ۱۳۶۶ با انگیزهٔ تولید و انتشار آثار موسیقی تأسیس شد. بخش عمدهٔ تولیدات انتشارات ماهور، آثار آموزشی و پژوهشی در زمینه های مختلف موسیقی کلاسیک و موسیقی نواحی ایران است. مجموعه گنجینهٔ موسیقی ایرانی در زمینهٔ موسیقی سازی و آوازی از جمله آوازهای اقبال آذر، رضاقلی میرزا ظلی و نواخته های استادان سعید هرمزی، علی اکبر شهنازی، آقاحسینقلی، درویش خان و دیگران و ردیف های موسیقی ایرانی، در مجموعهٔ «آثار آموزشی» معتبرترین ردیف های سازی و آوازی ایران است، که از جمله آنها: ردیف میرزا عبداللَّه، ردیف آقاحسینقلی و ردیف علی اکبر شهنازی و ردیف های آوازی دوامی و کریمی و آثاری دیگر است.
در بخش پژوهش، مقام اول به دو کتاب جشن موسیقی در فرهنگ های شهری ایران اثر ساسان فاطمی و پنجره ای با شیشه های کوچک رنگی اثرسینا صدقی به طور مشترک تعلق گرفت.
همچنین کتاب های عجملر اثر آرش محافظ و ارمغان طرب اثر محسن محمدی شایسته تقدیر و دریافت لوح تقدیر شناخته شدند.
در بخش آموزش دو کتاب ضرب آوا اثر حمید قنبری و ضربی های علی اکبر شهنازی اثر نت نگاری حسین مهرانی به دلیل استفاده در حوزه آموزش مورد تقدیر قرار گرفتند.
همچنین در بخش آلبوم برگزیده سال آلبوم هیچ مگو به آهنگسازی احسان ذبیحی فر و خوانندگی مجتبی عسگری برگزیده این بخش شد و تندیس جشنواره را دریافت نمود.
مؤسسه فرهنگی-هنری ماهور در سال ۱۳۶۶ توسط سید محمد موسوی ماهور به عنوان یک مؤسسه فرهنگی هنر در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به ثبت رسید. از فعالیت های این انتشارات تولید و نشر آثار موسیقی کلاسیک ایرانی به شکل شنیداری، دیداری و مکتوب است. همچنین این مؤسسه ناشر آثار آموزشی ردیف های سازی و آوازی از استادان قدیم و معاصر ایران است. در بخش تحقیقات مؤسسه ماهور مجموعه بیش از ۷۰ عنوان موسیقی مناطق مختلف ایران را جمع آوری، طبقه بندی و منتشر نموده است. از دیگر حوزه های فعالیت نشر ماهور برای محققین و پژوهشگران انتشار نشریه تخصصی موسیقی به نام فصلنامه موسیقی ماهور است که در هر فصل مقاله های تحقیقی و توصیفی به قلم صاحب نظران موسیقی به چاپ می رسد. در زمینه ادبیات شنیداری فارسی نیز مجموعه ای گرانقدر از صدای شاعر و همچنین تفسیر آثار گنجینه ادبیات فارسی توسط این نشر در دسترس علاقه مندان قرار گرفته است.فعالیت ماهور در پژوهش، اشاعه، جمع آوری، انتشار کتاب، نشریه، نت نوشت و ضبط، گسترش دارد.
در مراسم جشن چهاردهمین سالگرد تأسیس خانه موسیقی ایران در تالار وحدت سهم جوایز مؤسسه فرهنگی-هنری ماهور از برگزیدگان چهارمین دوسالانه کتاب برتر موسیقی در ۱۰ مهر ۱۳۹۵ به این شرح اعلام شد:
از دیگر جوایز مؤسسه فرهنگی-هنری ماهور می توان به این موارد اشاره کرد:


کلمات دیگر: