کلمه جو
صفحه اصلی

موسسه در راه حق

دانشنامه آزاد فارسی

مؤسسۀ در راه حق
(نام کامل: مؤسسۀ در راه حق و کانون مکاتباتی درس هایی از اصول دین) مؤسسه ای مذهبی ـ فرهنگی در قم، تأسیس شده در ۱۳۴۳ش توسط طلبه های جوان و باسواد آن روزگار. محل آن منزلی بود در کوچۀ آقازاده، واقع در خیابان ارمِ قم که توسط بازرگانی علاقه مند اهدا شده بود. این مرکز که صرفاً فرهنگی بود، ضمن چاپ نشریات چندبرگی رایگان، در زمینه های اصول دین، فروع مذهب و مسائل مختلف اجتماعی و اقتصادی فعالیت می کرد. فعالان نخست آن، سیّد هادی خسروشاهی، سیّد محسن خرازی، سیّد جمال الدین دین پرور و رضا استادی بودند. آنان در جزوه ای مرامنامه و انگیزۀ تأسیس مؤسسه را منتشر کردند، با هدف مبارزه با افکار کسانی که مذهب را تخدیر کرده بودند، و نیز مبارزه با مسیحیت و تبلیغات مسیحیان و کمونیست ها رفته رفته جزوات کوچک اما فراوانی با عناوین مختلف در تشریح مسائل اعتقادی و اجتماعی برای جوانان و نوجوانان از سوی این مؤسسه منتشر و برای مشترکان ارسال می شد. پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، ساختمان جدید این مؤسسه به یکی از محورهای اصلی نشریات مبارزه با مارکسیسم تبدیل شد. نخستین فعالیت های آموزشی این مؤسسه با هدایت آیت الله مصباح پیش از انقلاب آغاز شد. این فعالیت ها بعداً به مؤسسه دیگری انتقال یافت.

دانشنامه اسلامی

[ویکی شیعه] مؤسسه در راه حق (تأسیس ۱۳۴۳ ه‍.ش) مؤسسه ای فرهنگی در شهر قم، با هدف اثبات حقانیت اسلام و مبارزه با شبهات علیه اسلام. فعالیت این مؤسسه از دو طریق انتشار جزوات چندصفحه ای و پاسخگویی به سؤالات مخاطبان دنبال می شود. در سال های نخست، بخش زیادی از فعالیت این مؤسسه در راستای مبارزه با تبلیغات مسیحیت در بین جوانان ایرانی بود. برخی جزوات این مرکز بارها تجدید چاپ و به زبان های مختلف ترجمه شده است. در سال ۱۳۹۳ش، نکوداشت نیم قرن فعالیت علمی ـ فرهنگی این مرکز در قم برگزار شد.
مؤسسه در راه حق از سال ۱۳۴۳ و مؤسسه اصول دین از سال ۱۳۴۶ فعالیت خود را آغاز کردند، اما بعدها در هم ادغام شدند و نام مؤسسه در راه حق برای آنها انتخاب شد. این مرکز که صرفا کارهای فرهنگی انجام می داد، ضمن چاپ نشریات چندبرگی رایگان در زمینه اصول دین، فروع مذهب و مسائل مختلف اجتماعی و اقتصادی، فعالیت می کرد.
فعالین نخست آن سید هادی خسروشاهی، سید محسن خرازی، سید جمال الدین دین پرور، رضا استادی و شهید غلامحسین حقانی بودند.


کلمات دیگر: