کلمه جو
صفحه اصلی

موسسه اموزشی و پژوهشی امام خمینی

دانشنامه عمومی

مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی. مختصات: ۳۴°۳۷′۴۴″شمالی ۵۰°۵۱′۵۴″شرقی / ۳۴٫۶۲۸۹۷۸°شمالی ۵۰٫۸۶۵۰۰۹°شرقی / 34.628978; 50.865009
محسن غرویان
مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)، نام مجموعه ای آموزشی برای تحصیل دانشجویان و طلبه های شیعه است که در سال ۱۳۷۴ پایه گذاری شد.
این مؤسسه آموزشی و پژوهشی زیر نظر محمدتقی مصباح یزدی کار می کند. کتابخانه و مرکز اسناد آن در سال ۲۰۰۶ میلادی شامل بیش از شصت هزار جلد کتاب فارسی و عربی و نزدیک به بیست هزار جلد کتاب انگلیسی بوده است.
برخی معتقدند که مصباح یزدی، به دنبال تأسیس ضلع سومی در مقابل جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و جامعه روحانیت مبارز بود تا مجبور نباشد با وجود اختلاف هایی که با هردو گروه دارد، به فضای دوقطبی موجود در بین روحانیون ایران (جامعتین)، تن دهد و زیر پرچم آنها به ادامه فعالیت بپردازد.

دانشنامه آزاد فارسی

موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی. مؤسسۀ آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره)
این مؤسسه ابتدا به صورت بخش آموزشی مؤسسه «در راه حق» در شهر قم آغاز به کار کرد. سپس به بنیاد فرهنگی باقرالعلوم (ع) تبدیل شد. این مؤسسه با گسترش برنامه ها در دهۀ ۱۳۷۰ با عنوان مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) و با هدف تعلیم و تربیت کارشناسان اسلامی در زمینۀ علوم انسانی فعالیت خود را در شهر قم و زیر نظر آیت الله مصباح یزدی ادامه داده است. برنامۀ جامع آموزشی مؤسسه، ابتدا در ۱۳۷۴ش به تصویب شورای عالی حوزۀ علمیه رسید و سپس بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی اجازه یافت تا در ۱۲ رشته علوم انسانی در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری به فعالیت بپردازد. گروه های علمی موجود در این مؤسسه عبارت اند از روانشناسی، جامعه شناسی، مدیریت، اقتصاد، علوم تربیتی، تفسیر و علوم قرآنی، تاریخ، دین شناسی، علوم سیاسی، فلسفه، حقوق، کلام، مدرسی معارف اسلامی. افزون بر آثار مکتوب و رایانه ای، مؤسسۀ امام خمینی (ره) دارای نشریه هایی تخصصی است از آن جمله فصلنامۀ معارف عقلی؛ فصلنامۀ فرهنگ پویا؛ فصلنامۀ روانشناسی و دین؛ فصلنامۀ تاریخ در آینۀ پژوهش؛ دو فصلنامۀ قرآن شناخت؛ ماهنامۀ معرفت؛ فصلنامۀ معرفت فلسفی؛ ماهنامۀ دیدار آشنا؛ هفته نامه پرتو سخن. هم اکنون حدود هزار نفر دانشجو در این مؤسسه مشغول به تحصیل هستند.


کلمات دیگر: