کلمه جو
صفحه اصلی

موسین

دانشنامه عمومی

موسین (انگلیسی: Mucin; ‎/mjuːsᵻn/‎) یا لیزینهها یا تراوشهها، دسته ای از پروتئینهای با وزن مولکولی زیاد هستند که در آنها گروه شیمیایی گلیکوزیل فراوانی یافت می شود یا به گفته ای دیگر، «گلیکوزیل شده» (به انگلیسی:Glycosylated) می باشند. این پروتئین ها در جانوران، فراورده هایی از بافت پوششی اند. مهمترین شناسهٔ موسین ها، توانایی ژله ای شدن آنهاست؛ از این رو، آنها عنصری کلیدی در بیشتر تراوش های ژل مانند هستند.

دانشنامه آزاد فارسی

موسین (mucin)
ماده ای لزج و غلیظ در ترشحات غشاهای مخاطی بدن و مایع بین یاخته ای. روان کاری از مهم ترین وظایف این ماده است. موسین در سازوکارهای تغذیه ای بسیاری از بی مهرگان اهمیت فراوان دارد. موسین نوعی موکوپلی ساکارید است که به دو جزء پروتئین و کربوهیدرات شکسته می شود.


کلمات دیگر: