کلمه جو
صفحه اصلی

غلور ترش

دانشنامه عمومی

غلور ترش نوعی شوربا است که عموماً در میان مردم غرب افغانستان و شرق ایران مصرف می شود. غلور ترش را می توان بر اساس نیاز مردم به صورت های مختلف تهیه کرد. جهت تهیه پودر غلور ترش در ابتدا ماست را از صافی عبور داده و آب آن گرفته شده تا کمی سفت شود. به دنبال آن مقداری آرد را نیز از صافی رد کرده و آن ها را با ماست مخلوط می کنند. پس از مخلوط کردن آرد و ماست یا ماست چکه آن ها را با دست نرم کرده و در آفتاب قرارمی دهند. پس از خشک شدن آن ها را به صورت پودر درآورده و سپس در کیسه ای نگهداری می کنند. به این مواد غلور ترش می گویند. جهت تهیه غلور ترش با گوشت تازه ابتدا مقداری گوشت را در دیگ انداخته و به دنبال آن چند عدد پیاز را همراه با نمک به آن اضافه می کنند. در مرحله بعد و با توجه به گوشت به مقدار مورد نیاز به آن آب اضافه می کنند و پس از آنکه گوشت نرم شد. غلور ترش را با آب مخلوط کرده و به شوربا اضافه می کنیم. در مرحله پایانی در ظرف مقداری نان ریز کرده و شوربای تهیه شده را به آن اضافه می کنند و در انتها به اندازه مورد نیاز به آن فلفل اضافه می شود.


کلمات دیگر: