گرماب
فرهنگ فارسی
لغت نامه دهخدا
گرماب . [ گ َ ] (اِخ ) دهی است از دهستان بارمعدن بخش سرولایت شهرستان نیشابور، واقع در 42 هزارگزی جنوب باختری چکنه بالا. هوای آن معتدل و دارای 206 تن سکنه است . آب آن از قنات تأمین میشود و محصول آن غلات ، تریاک ، شغل اهالی زراعت و گله داری است و راه آن مالرو است . دارای آب معدنی است . مزار شاهزاده حسین اصغر در کوه فیروز نزدیک این ده واقع است . گدار سی سرباز در شمال این ده است . (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 9).
گرماب . [ گ َ ] (اِخ ) دهی است از دهستان پشت آربابا بخش بانه شهرستان سقز، واقعدر 26000گزی جنوب باختری بانه و 3000گزی مرز ایران و عراق . هوای آن سرد، دارای 220 تن سکنه است . آب آنجا از رودخانه و چشمه تأمین میشود. محصول آن غلات و گزانگبین و ماذوج ، قلقاف ، کتیرا و محصول جنگلی . شغل اهالی زراعت و زغال فروشی است . راه آن مالرو است . پاسگاه مرزبانی دارد. (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 5).
گرماب . [ گ َ ] (اِخ ) دهی است از دهستان چری بخش حومه ٔ شهرستان قوچان ، واقع در 36 هزارگزی شمال باختری قوچان . هوای آن سرد، دارای 66 تن سکنه است . آب آنجا از قنات تأمین میشود. محصول آن غلات و تریاک و شغل اهالی زراعت و راه آن مالرو است . (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 9).
گرماب . [ گ َ ] (اِخ ) دهی است از دهستان ربعشامات بخش ششتمد شهرستان سبزوار واقع در 62 هزارگزی جنوب ششتمد. هوای آن سرد و منقطه ای است کوهستانی دارای 10 تن سکنه است . آب آنجا از قنات تأمین میشود. محصول آن غلات و شغل اهالی زراعت و راه آن مالرو است . (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 9).
گرماب. [ گ َ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان بارمعدن بخش سرولایت شهرستان نیشابور، واقع در 42 هزارگزی جنوب باختری چکنه بالا. هوای آن معتدل و دارای 206 تن سکنه است. آب آن از قنات تأمین میشود و محصول آن غلات ، تریاک ، شغل اهالی زراعت و گله داری است و راه آن مالرو است. دارای آب معدنی است. مزار شاهزاده حسین اصغر در کوه فیروز نزدیک این ده واقع است. گدار سی سرباز در شمال این ده است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 9 ).
گرماب. [ گ َ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان ربعشامات بخش ششتمد شهرستان سبزوار واقع در 62 هزارگزی جنوب ششتمد. هوای آن سرد و منقطه ای است کوهستانی دارای 10 تن سکنه است. آب آنجا از قنات تأمین میشود. محصول آن غلات و شغل اهالی زراعت و راه آن مالرو است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 9 ).
گرماب. [ گ َ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان چری بخش حومه شهرستان قوچان ، واقع در 36 هزارگزی شمال باختری قوچان. هوای آن سرد، دارای 66 تن سکنه است. آب آنجا از قنات تأمین میشود. محصول آن غلات و تریاک و شغل اهالی زراعت و راه آن مالرو است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 9 ).
گرماب. [ گ َ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان پشت آربابا بخش بانه شهرستان سقز، واقعدر 26000گزی جنوب باختری بانه و 3000گزی مرز ایران و عراق. هوای آن سرد، دارای 220 تن سکنه است. آب آنجا از رودخانه و چشمه تأمین میشود. محصول آن غلات و گزانگبین و ماذوج ، قلقاف ، کتیرا و محصول جنگلی. شغل اهالی زراعت و زغال فروشی است. راه آن مالرو است. پاسگاه مرزبانی دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 5 ).، ( گرم آب ) گرم آب. [ گ َ ] ( اِ مرکب ) آب گرم معدنی.
گرم آب. [ گ َ ]( اِخ ) دهی است از دهستان چناران بخش حومه وارداک شهرستان مشهد واقع در 61 هزارگزی شمال باختری مشهد و 2هزارگزی شمال راه شوسه مشهد به قوچان. هوای آن معتدل و دارای 9 تن سکنه است. آب آنجا از قنات تأمین میشود. محصول آن غلات و شغل اهالی زراعت و مالداری و راه آن مالرو است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 9 ).
گرماب . [ گ َ ] (اِخ ) دهی است از دهستان طاغنکوه بخش فدیشه ٔ شهرستان نیشابور، در 12 هزارگزی شمال فدیشه واقع است . هوای آن معتدل است و دارای 1106 تن سکنه است . آب آنجا از قنات تأمین میشود. محصول آن غلات و تریاک و شغل اهالی زراعت و کرباس بافی است . راه آن مالرو است . آب معدنی و دفتر ازدواج و طلاق دارد. (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 9).
دانشنامه عمومی
گرماب (خدابنده)، شهری در استان زنجان ایران
مردمان کرمانج این روستا در گذشته پوشش های خاصی داشتند که با گسترش تکنولوژی کم کم این سنت و پوشش به باد فراموشی سپرده شده است. زنان در گذشته پوششی به نام شِلوار(shelvar) داشتند و مردان نیز از کفش های مخصوصی به نام چارِق استفاده می کردندودر فرهنگ کرمانج دو رنگ سفید و قرمز بیش از بقیه رنگ ها محبوبیت دارد.
از جمله سازهای سنتی مردم کرمانج دوتار می باشد.
بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ جمعیت این مکان ۲۷ نفر (۱۳خانوار) بوده است.
بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ جمعیت این مکان ۳۸۲ نفر (۱۰۴خانوار) بوده است.
این روستا در دهستان بیلوار قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۲۰ نفر (۵خانوار) بوده است.
این روستا در دهستان نسا قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۲۱۰ نفر (۶۰خانوار) بوده است.
مردم روستای گرم آب به زبان تاتی سخن می گویند.
دانشنامه آزاد فارسی
شهری در استان زنجان، شهرستان خدابنده، و مرکز اداری بخش افشار. با ارتفاع ۱,۵۹۰متر، در منطقه ای کوهستانی در ۹۶کیلومتری جنوب غربی زنجان و ۴۷کیلومتری جنوب غربی قیدار در دامنۀ شمال شرقی کوه سقزلو داغی و ۳۱کیلومتری غرب راه قیدار به کبودرآهنگ قرار دارد. اقلیم این شهر معتدل مایل به سرد و نیمه خشک و جمعیت آن ۳,۷۳۹ نفر است (۱۳۸۵).