کاروتنوئیدها (به انگلیسی: Carotenoid) دسته ای از رنگدانه ها هستند که در جذب نور در گیاهان نقش بسیار مهمی دارند.
از کاروتنوئیدهای مشهور می توان به بتاکاروتن، آلفا کاروتن، لیکوپن، لوتئین و گزانتوفیل اشاره کرد. بتاکاروتن C40H۵۶ و آلفاکاروتن باعث رنگ نارنجی هویج، لیکوپن باعث رنگ قرمز گوجه فرنگی و آستاگزانتین نیز سبب رنگ قرمز یا صورتی خرچنگ ها و ماهی سالمون می شود.
کاروتنوئیدها شامل دو دسته از ترکیبات هستند:
رنگدانه های کاروتنوئید دو وظیفه بر عهده دارند: جمع آوری انرژی که می تواند در فتوسنتز مورد استفاده قرار گیرد و محافظت از تخریب کلروفیل از تخریب نوری در مواقعی که شدت نور زیاد است.
از کاروتنوئیدهای مشهور می توان به بتاکاروتن، آلفا کاروتن، لیکوپن، لوتئین و گزانتوفیل اشاره کرد. بتاکاروتن C40H۵۶ و آلفاکاروتن باعث رنگ نارنجی هویج، لیکوپن باعث رنگ قرمز گوجه فرنگی و آستاگزانتین نیز سبب رنگ قرمز یا صورتی خرچنگ ها و ماهی سالمون می شود.
کاروتنوئیدها شامل دو دسته از ترکیبات هستند:
رنگدانه های کاروتنوئید دو وظیفه بر عهده دارند: جمع آوری انرژی که می تواند در فتوسنتز مورد استفاده قرار گیرد و محافظت از تخریب کلروفیل از تخریب نوری در مواقعی که شدت نور زیاد است.
wiki: کاروتنوئید